2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Napindító – Dunda György: A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

A legfrissebb ukrán eseményekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be. Napindító – Dunda György: A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó
Megérkeztek a magyar püspökök és zarándokok Rómába + videó

Megérkeztek a magyar püspökök és zarándokok Rómába + videó

A magyar hívek és püspökök köszönetet mondanak a Szentatyának, és egyben hálát adnak a pápa-látogatásért. 2024. április 23.
Győri Enikő:  Az Európai Bizottság elnöke Ursula von der Leyen egy alternatív valóságban él + videó

Győri Enikő: Az Európai Bizottság elnöke Ursula von der Leyen egy alternatív valóságban él + videó

Az Európai Bizottság elnöke Ursula von der Leyen egy alternatív valóságban él, állítja Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője. 2024. április 23.
Deutsch Tamás: Ma az a helyzet, hogy az Európai Unióban kötelező a háborúpárti álláspontot elfogadni + videó

Deutsch Tamás: Ma az a helyzet, hogy az Európai Unióban kötelező a háborúpárti álláspontot elfogadni + videó

Deutsch Tamás kiemelte: Aki a háborúpártisággal szemben foglal állást az EP-ben, az pedig minden korábbinál súlyos politikai és ahogy a nyelvezetből kiderül jogi következményekkel nézhet szembe. 2024. április 23.
Gál Kinga: Egy teljes hipokrita kettős mércével mérő politikai közösséggel van dolgunk + videó

Gál Kinga: Egy teljes hipokrita kettős mércével mérő politikai közösséggel van dolgunk + videó

A képviselő hozzátette: "Azért, hogy az EP-ben nem emelnek fel a kettős mérce miatt szót, az mutatja az EP mai állapotát." 2024. április 23.
Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába - erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok. 2024. április 23.
Az afrikai országba tízezreket telepíthetnek át a hatóságok + videó

Az afrikai országba tízezreket telepíthetnek át a hatóságok + videó

Tudósítónk, Heckenast László Londonból jelentkezett. 2024. április 23.
Láncreakció: Kritikussá vált a helyzet az Egyesült Államok mexikói határán + videó

Láncreakció: Kritikussá vált a helyzet az Egyesült Államok mexikói határán + videó

Mexikó nem hajlandó befogadni a Texasból kitoloncolt migránsokat, miután az állam republikánus kormányzója nemet mondott az illegális bevándorlásra. Vukics Ferenc katonai szakértő és Marsai Viktor a Migrációkutató Intézet igazgatója voltak a vendégeink. 2024. április 23.
Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban. 2024. április 23.
Mintegy 30 ezer migráns hollétéről nincs tudomása Madridnak + videó

Mintegy 30 ezer migráns hollétéről nincs tudomása Madridnak + videó

A Hír Televíziót Tóth Brigitta tudósította, Murciából. 2024. április 23.

Nem foglalkozott a múlt heti brüsszeli botránnyal Strasbourgban az Európai Parlament + videó

Nem vette napirendre az Európai Parlament plenáris ülése, hogy a múlt héten Brüsszelben szocialista polgármesterek el akarták lehetetleníteni a nemzeti konzervativizmusról szóló konferenciát. 2024. április 23.

A konzervatív erők előretörhetnek az EP-választáson + videó

Jobboldali előretöréstől tartanak a brüsszeli balliberálisok az EP-választásokon - erről számolt be Bugnyár Zoltán. 2024. április 23.

Fejlemények az orosz-ukrán háborúban + videó

Négyszáz páncélost ígértek a németek Ukrajnának, de gyártási problémák miatt ez a szám csökkenni látszik. 2024. április 23.

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média. 2024. április 23.

Háború Ukrajnában - 2030-ig biztosan nem lesz béke a szakértők szerint + videó

Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a moszkvater.com főszerkesztője beszéltek a témában Virághalmy Sarolta műsorvezetővel. 2024. április 23.

Háború Ukrajnában és Izraelben: Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén + videó

Horváth József, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket. 2024. április 23.

Észak-Korea nukleáris ellentámadást szimuláló taktikai hadgyakorlatot tartott

Észak-Korea nukleáris ellentámadást szimuláló, taktikai hadgyakorlatot tartott "szupernagy" rakétavetők bevetésével - közölte kedden a hivatalos észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA. 2024. április 23.

Izrael-ellenes tüntetést oszlattak fel a rendőrök egy New York-i egyetemnél

Újabb New York-i egyetemnél oszlatott fel palesztinpárti, Izrael-ellenes tüntetőket a rendőrség hétfőn, helyi idő szerint késő este. 2024. április 23.

Két katonai helikopter ütközött gyakorlatozás közben Malajziában, tízen meghaltak

Két katonai helikopter ütközött össze és zuhant le kedden egy kiképzés során Malajziában, a fedélzeten tartózkodó tíz ember életét vesztette - közölte a malajziai haditengerészet. 2024. április 23.

Elfogadta a brit parlament a ruandai áttelepítési terv végrehajtásához szükséges tervezetet

Hónapokig tartó vita után elfogadta kedden a brit parlament a Nagy-Britanniába illegálisan belépő menedékkérők ruandai áttelepítéséről szóló terv végrehajtásához szükséges törvénytervezetet. 2024. április 23.

A béke a tét Brüsszelben

Az európai parlamenti választás legfőbb tétje: háború vagy béke – mondta a Magyar Nemzetnek Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. 2024. április 23.

A nap kérdése

Az ukrán háború kimenetelére hatással lesz az EP-választás eredménye? 2024. április 23.

Heves esőzések és áradások pusztítanak Kínában + videó

A dél-kínai Kuangtung tartományban napok óta tartó heves esőzések óriási áradásokat okoztak. Rengeteg járatot töröltek a Baiyun nemzetközi repülőtéren. 2024. április 22.

Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén + videó

Ha a szövetségesek úgy döntenek, Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén. Erről a lengyel elnök beszélt, miután Oroszország bejelentette, hogy megerősíti fegyverzetét Belaruszban és Kalinyingrádban is. 2024. április 22.

Frontbeli sikerekről számolt be az orosz védelmi minisztérium

Elfoglalta a donyecki régióban lévő Novomihajlivka települést az orosz hadsereg, miközben négy frontszakaszon sikerült előretörnie - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. 2024. április 22.

Kövér László: Szuverén nemzeti államokra és demokráciákra van szükség az Európai Unióban

Az Európai Unióban szuverén, egymással együttműködni képes erős nemzeti államok és demokráciák szükségességét hangsúlyozta Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke felszólalásában az uniós tagországok parlamenti elnökeinek konferenciáján a spanyolországi Palmában hétfőn. 2024. április 22.

A NASA központjában is jártak a magyar űrhajósjelöltek

Áprilisban tíznapos amerikai egyesült államokbeli szakmai úton vettek részt a magyar űrhajósjelöltek Houstonban, majd Philadelphiában - közölte a HUNOR - Magyar Űrhajós Program Facebook-oldalán hétfőn. 2024. április 22.

Szijjártó Péter: A diplomáciának kell átvennie a fegyverszállítások helyét

A brüsszeli döntéshozók világháborús készülődéssel reagálnak a mostanra kritikussá vált ukrajnai harctéri helyzetre annak ellenére is, hogy a fegyverszállítások stratégiája totális kudarcot vallott az utóbbi évek során - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban. 2024. április 22.

A Salis-ügyet arra használják a baloldalon, hogy Orbán Viktor és Giorgia Meloni kormányát támadják + videó

Fenntartásokkal fogadják az olaszországi pártok Ilaria Salis EP-képviselői jelölését. Az egyik baloldali párt nem először foghat mellé. 2024. április 22.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!