2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Hiába a botrányok, Trump akkor is elnök lett

2016. november 9., szerda 19:19, frissítve: szerda 20:13

Donald Trump botrányt botrányra halmozott a választási kampány során.

A demokratákhoz közeli New York Times két oldalon sorolta fel, kiket sértett meg egyes megszólalásaival. Azt egyébként korábban maga a republikánus jelölt is elismerte, hogy elsősorban a nem túl képzett amerikaiakat akarja megszólítani, akik a világ minden részén vevők a populizmusra.

Donald Trump apja cégénél tanulta ki az ingatlanos szakmát, bevallása szerint vagyona 8,7 milliárd dollár.

Nagyapja Németországból érkezett Amerikába bevándorlóként, választási kampányában mégis elsők között a spanyol ajkú lakosságot sértette meg.

„Amikor Mexikó ideküldi az állampolgárait, nem a legjobb embereket küldi, hanem azokat, akiknek sok problémájuk van, és azt akarja, hogy a problémákat inkább nálunk okozzák. Hozzák a drogot, bűnöznek, hozzák a nemi erőszakolókat. Biztos van a bevándorlók között jó ember is, csak nem sok” – mondta korábban Donald Trump.

Trump muszlimokat sem akart látni az Egyesült Államokban, egy amerikai háborús hős muszlim szüleit is becsmérelte. A nőkkel sem kivételezett – egy férjes asszony elcsábításáról így beszélt:

„Rámozdultam, amikor Palm Beachen voltunk, de lepattintott. Próbáltam megdugni (fütty), de azt mondta, férjnél van. Kell pár tic-tac, ha esetleg le találnám smárolni. Tudod, automatikusan lesmárolom a szép csajokat, és imádják” – nyilatkozta az új amerikai elnök.

Sokan botrányosnak tartották azt is, ahogy az orosz elnökről nyilatkozott.

„Aki kedvel, azt én is kedvelem. Putyint is. Tudják, Putyint próbálja lejáratni a Nyugat, pedig Putyin azt mondta, hogy Trump egy zseni, és hogy én leszek a következő elnök. Ez tetszik!” – közölte Trump.

Kampányában Trump számos ígéretet tett, 21-et már az első munkanapjára. A többi közt azt mondta: kidobja az országból az összes illegális bevándorlót, elkezdi építeni a falat a mexikói határra, megszünteti az iskolák környékén a fegyvermentes zónákat, a hadsereg vezetőinek pedig 30 napot ad az Iszlám Állam elpusztítására.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!