Heves vita Grass-ügyben + Videó

WA, 2012. május 13., 20:12, frissítve: hétfő 09:53
Nem fosztották meg Günter Grasst a német PEN-klub tiszteletbeli elnöki tisztségétől.

A nemzetközi írószövetség hétvégi közgyűlésén a többség leszavazta azt az indítványt, mely szerint Izraelt bíráló verse miatt a német írónak meg kellene válnia tisztségétől. A szavazást állítólag heves vita előzte meg. A Nobel-díjas író versében azt írta, hogy az atomhatalom Izrael megelőző csapást tervez Irán ellen, és ezzel az egész világ békéjét fenyegeti.

Heves vita Grass-ügyben

A németek többsége szerint Izrael bírálata nem tabu, csaknem minden második, választásra jogosult német pedig úgy gondolja, hogy Irán sokkal inkább fenyegeti a békét, mint a zsidó állam.

Ismert, Günter Grasst április közepén szívproblémákkal kezelték egy hamburgi klinikán,  két hét után hagyhatta el a kórházat.

Grasst az utóbbi hetekben egy Izraelt bíráló, az Amit el kell mondani című, április elején megjelent verse miatt támadták, többen antiszemitának bélyegezték meg, Izrael pedig nemkívánatos személynek nyilvánította. Ugyanakkor a német parlamentben és Izraelben is többen védelmükbe vették az íróóriást.
Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása