2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Helikopterről lőttek több kormányzati épületet Caracasban

2017. június 28., szerda 09:53, frissítve: szerda 11:01

Helikopterről dobtak gránátokat a legfelsőbb bíróság épületére Venezuelában. Egy rendőr videoüzenetben vállalta magára a támadást, és közölte: ellenállást szervez Nicolás Maduro elnök ellen. A latin-amerikai országban hónapok óta tat a politikai és gazdasági válság.

Amatőr felvétel örökítette meg a rendőrségi helikopter, amint tüzet nyit kormányzati épületekre a venezuelai fővárosban. A legfelsőbb bíróság épületére gránátokat dobtak, az igazságügyi és belügyminisztériumra rálőttek, de senki nem sebesült meg. A támadás mögött egy rendőr áll, aki videoüzenetben lényegében azt jelentette be, hogy puccsot szervez Nicolás Maduro elnök szerinte elnyomó rezsimje ellen.

Egyelőre nem tudni, hogy a szervezkedésnek hány támogatója van. A kilencvenes évek óta már többször kíséreltek meg államcsínyt az országban.

„Venezuelaiak, drága testvéreim. Mi nem az állam nevében szólunk hozzátok. Katonatisztekből, rendőrökből és civilekből álló csoport vagyunk, akik ellensúlyt képeznek a bűnös átmeneti kormánnyal szemben. Nem tartozunk egy párthoz sem. Nacionalisták, patrióták, istitucionalisták vagyunk. Nem az állami biztonsági szolgálatok ellen harcolunk, hanem a kormány ránk kényszerített büntetlensége ellen” – fogalmazott üzenetében Oscar Perez rendőr.

A baloldali elnök szerint terrortámadás történt, és a hadsereget is mozgósította a tettesek elfogása érdekében.

Venezuelában már több mint hetven halálos áldozata van a hónapok óta tartó kormányellenes tüntetéseknek. A demonstrálók az elhúzódó gazdasági és politikai válság miatt követelnek új választásokat. A kormány szerint az Egyesült Államok áll a tüntetések és a puccskísérletek mögött.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!