2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Hegyi-Karabah - Az ENSZ-főtitkár a harci cselekmények leállítására szólított fel

Súlyos aggodalmának adott hangot a Hegyi-Karabahban zajló konfliktus áldozatairól szóló hírek miatt, és a harci cselekmények azonnali beszüntetésére szólított fel António Guterres ENSZ-főtitkár helyi idő szerint kedden New Yorkban.

  • Hegyi-Karabah - Az ENSZ-főtitkár a harci cselekmények leállítására szólított fel

"A főtitkárt rendkívül nyugtalanítja a katonai erő alkalmazása a régióban, valamint az áldozatokról, köztük civil személyekről szóló hírek. A legszigorúbb módon a harcok azonnali beszüntetésére, a feszültség csökkentésére és a 2020. évi tűzszüneti egyezmény betartására szólít fel" - áll a világszervezet nyilatkozatában.

A közlemény szerint Guterrest "aggasztja a humanitárius helyzet a térségben", és arra hívja fel az érintett feleket, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy megkönnyítsék a hozzájutást a humanitárius segélyekhez a nélkülözők számára. Sürgeti továbbá őket, hogy erőfeszítéseiket a térség tartós békéjének helyreállítására összpontosítsák.

Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium kedden "helyi jellegű terrorellenes hadművelet" elindítását jelentette be a szakadár Hegyi-Karabahban. Az intézkedés céljául az azerbajdzsáni, örmény és orosz vezetők által aláírt, 2020. november 9-i háromoldalú nyilatkozatban foglaltak biztosítását, valamint a területen működő örmény katonai alakulatok leszerelését és kivonását jelölte meg.

Jereván a maga részéről kijelentette, hogy Baku "az etnikai tisztogatás politikájának végigvitelére törekszik", és leszögezte, hogy az örmény hadsereg nincs jelen Karabahban. Oroszország szintén a vérontás beszüntetésére és a politikai-diplomáciai rendezéshez való visszatérésre szólította fel a feleket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Árvízi védművek tekintetében a főváros egy helyben toporog + videó

Árvízi védművek tekintetében a főváros egy helyben toporog + videó

Hatalmas víztömeggel megérkezett az ár Budapestre, a védekezés most a legintenzívebb, Karácsony Gergelyt ugyanakkor a jelek szerint nem ragadta magával a tettvágy. A főpolgármester a római-parti mobli gát ügyében az ATV-nek úgy fogalmazott: a védművet előbb-utóbb meg kell csinálni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kijevben tárgyal Ursula von der Leyen

Kijevben tárgyal Ursula von der Leyen

Kijevbe érkezett pénteken Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy Volodimir Zelenszkij elnökkel és más ukrán illetékesekkel az ország téli felkészítéséről, valamint védelmi és pénzügyi kérdésekről tárgyaljon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!