2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Havonta százmillió dózis Szputnyik V-t fog gyártani egy dél-koreai konzorcium

Havonta százmillió dózis Szputnyik V orosz vakcinát fog gyártani a koronavírus ellen a Huons Global dél-koreai vállalat vezette konzorcium.

  • Havonta százmillió dózis Szputnyik V-t fog gyártani egy dél-koreai konzorcium

A Huons Global pénteki közlése szerint erről szóló megállapodást, úgynevezett technológiatranszfert írt alá az orosz oltóanyagokat menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alappal (RFPI).

Hírügynökségek szerint Moszkva így akarja kiszélesíteni a gyártókapacitást a külföldi igények kielégítésére.

A Huons Global közölte, hogy az általa vezetett konzorcium az első mintatételt augusztusban gyártja le, azt követően pedig rugalmasan fogja fogadni az RFPI megrendeléseit maximum havi százmillió dózis előállításával. A konzorcium, amelyhez három másik gyógyszeripari cég - a szingapúri Prestige BioPharma, valamint a dél-koreai Humedix és Boran Pharma - csatlakozott, egy új gyártóüzemet is épít az oltóanyag előállítására.

A Huons Global részvényei a péntek reggeli kereskedésben 29,8 százalékot emelkedtek.

A szöuli bejelentés az orosz oltóanyagokat menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap csütörtöki közlését követi, miszerint az RFPI technológiatranszfer-megállapodást írt alá a GL Rapha és az ISU ABXIS vállalattal. Utóbbi két hét múlva a dél-koreai Jonginban elkezdi gyártani a Szputnyik V-t. A GL Rapha biotechnológiai cég februárban konzorciumot alapított az első orosz vakcina gyártására, ebbe nyolc gyógyszeripari cég lépett be.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jelenleg az orosz készítmény kiértékelését végzi, miközben számos európai ország a szállítási nehézségek miatt akadozó oltási kampányának felgyorsításán fáradozik.

 

Fotó: Mandiner

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!