2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Határőröket fenyegetett egy férfi

2017. július 25., kedd 22:16, frissítve: kedd 22:49

Késsel a kezében fenyegette a spanyol határőröket egy marokkói férfi. A támadót a rendőrök hatástalanították. A spanyol hatóságok szerint a férfi mentális zavarral küzd.

Ipari kamera rögzítette a marokkói–spanyol határátkelőhelyen, hogy Beni Enzarban, a spanyol enklávéban egy férfi próbált meg átlépni a határon úgy, hogy közben az egyik határőrt fenyegette késével. A rendőrök a spanyol oldalon egy közlekedési útelválasztóval ártalmatlanították és őrizetbe vették a férfit. A spanyol határrendészet szerint a marokkói férfi Allah a legnagyobb kiáltással lépte át a két országot elválasztó sávot.

„Vizsgáljuk a férfi hátterét és az incidens körülményeit, hogy kiderüljön, pontosan mi is történt, ezért nem tudom sem megerősíteni, sem pedig cáfolni, hogy ez egy terrortámadás lett volna. Az igaz, hogy arabul azt kiabálta, hogy Allah a legnagyobb, de kérem, engedjék meg, hogy óvatos és objektív legyek és ne adjak több információt, mint amivel mi is rendelkezünk” – közölte a spanyol kormány delegáltja, Abdelmalik el-Barkani.

A fenyegetőző férfi ártalmatlanná tétele közben egy rendőr megsérült. Spanyol sajtóértesülések arról szólnak, hogy az őrizetbe vett marokkói állampolgárról kiderült, mentális problémái vannak. Beni Enzar a legnagyobb a négy határátkelőhely közül a Spanyolországhoz tartozó Melilla és Marokkó között, forgalma jelentős, mivel nap mint nap sok kereskedő, munkavállaló jár át egyik országból a másikba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!