"Hasta la vista, Szalafista!"

2012. augusztus 19., 11:31
Muszlimellenes tüntetéseket tartott több berlini mecsetnél egy német szélsőjobboldali csoport.

Az „Hasta la vista, Szalafista!” jelszóval felvonuló 50 demonstráló azokhoz az imahelyekhez vonult, amelyeket az országban júniusban betiltott radikális szalafista mozgalom központjainak tartanak. A német hatóságok gyanúja szerint a radikális muszlimok az alkotmányos rend ellen szervezkednek. A szalafisták korábban nyíltan kijelentették: Németországban és Európa-szerte be akarják vezetni a szigorú iszlám  jogrendszert, a saríát.

Europress/AFP

A szalafista irányzat a saría, az iszlám jogrend alapján működő állam kiépítésére törekszik. Ehhez az irányzathoz köthető ez eddigi egyetlen iszlamista hátterű németországi terrorcselekmény, a frankfurti repülőtéren 2011-ben elkövetett merénylet, amelyben két amerikai katona meghalt.

Mint arról korábban az mno.hu is beszámolt, a radikális iszlamista szervezetet június közepén tiltották be alkotmányellenes tevékenység miatt, és nagyszabású razziát hajtottak végre a szalafista irányzathoz tartozó csoportoknál. Ez volt az első alkalom, hogy radikális iszlamista szervezetet tiltanak be Németországban.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés