2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Háromtagú családot ismertek el Kanadában

Hír TV

2018. június 19., kedd 08:32

Bajor-német ellentét, traktoros menettel tiltakoznak a szlovák gazdák, háromtagú családot ismertek el. Külföldi lapszemle.

Der Spiegel a berlini kormány vitájával kapcsolatban arról ír, hogy utoljára 1976-ban volt ennyire komoly az ellentét a Kereszténydemokrata Unió és a Keresztényszociális Unió között. Akkor a két természetes szövetséges egy időre megszakította az együttműködést, de rájöttek arra, hogy egymás nélkül nem mennek semmire. A lap megjegyzi, ha a belügyminiszter, a bajor Horst Seehofer megbukik, az Angela Merkel politikai karrierjébe is kerülhet, ezért mindkét párt érdeke, hogy kompromisszumra jussanak.

Traktorokkal indultak Kelet-Szlovákiából Pozsonyba a tiltakozó gazdák. A többi között egy speciális nyomozócsoport felállítását követelik, amely az elnyomott termelők eseteit vizsgálná ki, valamint, hogy az Agrárkifizető Ügynökség csak a földtulajdonosoknak, és a földet művelő gazdáknak nyújtson anyagi támogatást.

Az Olaszországban élő romák összeszámlálását szorgalmazza az olasz belügyminiszter. Matteo Salvini egyúttal azt is ígéri, hogy az országában illegálisan tartózkodókat kitoloncolják a származási államaikba. Olaszországban 180 ezer roma él, helyzetük a nagyvárosokban már régóta politikai viták tárgya.

Kanadában hivatalosan is szülőknek ismertek el egy háromtagú család tagjait. A két férfi és egy nő 3 éve él együtt gyerekükkel, úgy, hogy nem tudják, ki az apja. A kanadai bíró döntése szerint a társadalom változik, vele együtt pedig a család szerkezete is. A kanadai törvények elismerik a többszerelmű kapcsolatokat, de a bigámiát, vagy a poligámiát nem.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!