2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Három kórházban látják el a tragédia sérültjeit

2017. január 21., szombat 17:25, frissítve: szombat 17:36

Három kórházba szállították az olaszországi busztragédia sérültjeit. A milánói főkonzul is megerősítette, hogy az egyik tanár többször is visszament az égő buszba, hogy a gyerekeket mentse.

Három kórházban látták el a veronai busztragédia sérültjeit.

„Vannak, akiknek súlyos az állapotuk. Jelenleg annyit mondhatunk, hogy sajnálatos módon legalább tizenhatan meghaltak. Reméljük, hogy a súlyos sérültek állapota javul. Később újabb információkat közlünk majd” – nyilatkozta a veronai autópálya-rendőrségtől Girolamo Lacquaniti.

Hajnalban már a tragédia helyszínén volt Magyarország milánói főkonzulja.

„A két súlyos égési sérüléseket szenvedett személy nem diák, hanem felnőtt. Egyikük az a tornatanár, aki többször is visszament a buszba, hogy a gyerekeket kimentse” – mondta Timaffy Judit.

A diákokat egy szállodában helyezték el.

„Kábult és sokkos állapotban vannak. Azt mesélték, hogy akkor történt a baleset, amikor aludtak. Az ütközésre ébredtek fel. Azt látták, hogy a busz első részében felcsaptak a lángok, amelyek aztán nagyon gyorsan továbbterjedtek. Az oszlop, amelybe belerohant a busz, áttörte a járművet a menekülés útjában állt, csapdába ejtette az utasokat” – számolt be a milánói főkonzul.

Paolo Gentiloni, Olaszország miniszterelnöke telefonon fejezte ki együttérzését a tragédia miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!