2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Három földrengés rázta meg Olaszországot

2016. október 27., csütörtök 07:07, frissítve: hétfő 20:17

Három erős földrengés és mintegy hatvan kisebb utórengés rázta meg Olaszország középső részét.

Egy ember szívrohamban meghalt. Vannak sérültek is, de állapotuk nem súlyos. A mostani földmozgás-sorozat ugyanazt a térséget érintette, amelyet az augusztus 24-i, 300 ember életét követelő természeti csapás sújtott.

A közép-olaszországi Visso városa volt a rengések epicentruma. Több öreg épület is összedőlt, köztük egy templom is. Az első rengés 5.4-es, a második 6-os erősségű volt. A földrengés hatására az emberek az utcákra futottak. A városban elment az áram és az utak egy része is járhatatlanná vált.

„Sajnos meg kell néznünk mi történt, per pillanat megpróbáljuk a vészhelyzetet kezelni és ellátni azokat az embereket, akik az utcán vannak, legalább a minimális komfortot megadjuk nekik, mert nagy sokkon mentek keresztül. Ezért megpróbálunk legalább forró italokat adni nekik, de az világos, hogy ennyi emberre figyelni nagyon nehéz, de ez az elsődleges” – nyilatkozta Visso polgármestere, Giuliano Pazzaglini.

Három ember hollétéről nincsenek információk, noha a polgármester szerint az sem tisztázott, hogy a földrengések idején ők a városban tartózkodtak-e, vagy sem. A helyiek közül csak néhányan sérültek meg.

„Három ember szenvedett könnyebb sérüléseket az első rengés miatt, talán akkor, amikor menekülni próbáltak, tehát nem a lehulló törmeléktől. Jelen pillanatban kizárnék bármilyen súlyos sérülést, hacsak a három ember, akiről nem tudunk semmit, nem kerül elő sérülten, de jelenleg nem tudjuk, hogy hol voltak, amikor a rengések történtek” – tette hozzá Giuliano Pazzaglini.

A helyieket sokkolták a történtek.

„Otthon voltam, a lakásban, amikor az első rengés történt, kimentünk, mert a föld folyamatosan rengett” – emlékezett vissza az egyik lakos, Giuseppe Antonini.

A nagyobb károkat a második rengés okozta.

Ez valami olyasmi, amit nem tudok leírni. Nagyon féltünk. Minden rázkódni kezdett és a dolgok ránk estek. Nem találok szavakat” – mondta el Silvio Bettacchi , egy másik helyi lakos.

Camerino városában is károkat okozott a rengés. Ezen az amatőr felvételen is látszik, hogy az utcákat és utakat törmelék borítja. A rengések miatt egy ember veszítette életét. Ő szívrohamot kapott. Matteo Renzi olasz kormányfő lemondta minden programját, hogy figyelemmel kísérhesse a történéseket. A térséget augusztus 24-én meg egyszer sújtotta földrengés. Akkor néhány város a földdel vált egyenlővé és 300 ember vesztette életét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!