2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Három éve süllyedt el, kiemelték

2017. március 23., csütörtök 13:26

Három évet kellett várni, hogy a dél-koreai hatóságok kiemeljék a tengerből a 2014-ben elsüllyedt komphajót. A tragédiában 304-en haltak meg – az áldozatok többsége iskolás gyerek volt. Kilenc embert még mindig eltűntként kezelnek – a hozzátartozók azt remélik, hogy most már az ő maradványaik is előkerülnek.

Három év után emelik ki a Dél-Korea déli partjainál elsüllyedt komphajót. A hajó 2014 áprilisában futott zátonyra, miután túl gyorsan kanyarodott. 304 ember halt meg a szerencsétlenségben, legtöbbjük osztálykiránduláson részt vevő diák volt. Kilenc személyt még mindig eltűntként kezelnek.

„Amikor hallottam reggel a hírekben, hogy kiemelik a hajót, felkiáltottam örömömben, hogy végre megtörténik, és végre megtalálják a lányomat és már nem kell többé a roncsok között feküdnie” – mondta az egyik eltűnt áldozat anyja, Lee Keumhee. Több érintett család is a helyszínen figyelte a kiemelési munkálatokat.

Az eddigi vizsgálatok szerint a katasztrófát együttesen okozták a hajón végzett illegális módosítások, a túlterhelés, a legénység tapasztalatlansága, valamint a szabályok be nem tartása. Sok kritika érte a kormányt is, amiért nem intézkedtek időben. A komp kapitányát emberölés miatt életfogytiglani börtönre ítélték.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!