2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Három áldozata van az izraeli légitámadásnak

Kiújult a rakétaháború Izraelben, szerda este óta a Hamász 150 rakétát lőtt ki, az izraeli légierő válaszul 100 célpontot támadott. A katonai akcióban civilek is meghaltak.

  • Három áldozata van az izraeli légitámadásnak

Az izraeli légvédelmi rendszer, a Vaskupola szerda késő este két palesztin rakétát is befogott és a levegőben semmisített meg. A gázai övezetből kilőtt csaknem 150 rakéta közül több is lakott területen csapódott a földbe. Több izraeli civil megsebesült, egyiküket súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Sajtóértesülések szerint az illető egy thai vendégmunkás.

„Azért jöttem ide, mert egy rakéta csapódott a lakások közé, és többen is megsérültek. A gyerekek, családok megrémültek, nagyon nehéz ez most nekünk. Láthatják az épületet, mi maradt. Jelenleg ellátjuk az embereket” – mondta az egyik szderóti lakos.

A támadást a gázai övezetet irányító radikális palesztin szervezet, a Hamász katonai szárnya hajtotta végre. Válaszul a zsidó állam Hamász-állásokat bombázott, köztük fegyvergyárat, és raktárakat is. Az izraeli akcióban a gázai kórházi források szerint egy állapotos nő és másfél éves gyereke is életét veszítette.

„Meglepődtünk. Hogy miért? Mert innen nem lőtt ki semmit ellenállócsoport, itt nincs katonai állás vagy bármi. Ezért ilyen nagy meglepetés. Az itt élők közül senki nem fegyveres. Mind ártatlan emberek, ártatlan civilek és kisgyerekek” – mondta a polgári áldozatok rokona.

Az összecsapások épp abban az időszakban újultak ki, amikor az ENSZ és Egyiptom közvetítésével tárgyalások folytak Izrael és a Hamász között egy hosszútávú fegyverszünet feltételeiről. A világszervezet közel-keleti megbízottja aggasztónak nevezte a történteket.

Izrael közben máris csapat összevonásba kezdett a Gázai övezet határa mentén, és négy kilométeres sávban kilátásba helyezték az izraeliek kitelepítését, ha folytatódna a rakétaháború. A légvédelmi riasztások miatt már nem nyitották meg a nyári gyerektáborokat, leállították a vasúti közlekedést és a földműves munkát is a határmenti izraeli területeken.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!