2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hallgatás fegyverért cserébe?

Hír TV

2017. november 10., péntek 07:38, frissítve: péntek 09:47

Busás fegyverüzlettel vásárolja meg a nyugat hallgatását Szaúd-Arábia, Donald Trump pedig Kínában hallgat az emberi jogokról. Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya pedig elérte az izraeli nagypolitikát.

Szaúd-Arábia a fegyvervásárlásokkal a Nyugat hallgatását vásárolja meg a jemeni beavatkozás ügyében – ez címe a The Washington Post írásának, amely leszögezi, mind az Egyesült Államok, mind Nagy-Britannia jelentős mértékben növelte szaúdi fegyvereladásait az elmúlt években. A szaúdi csapatok által megtámadott Jemenben húszmillióan szorulnak élelmiszersegélyre, hétmillióan éheznek, félmillió embert pedig megfertőzött a kolera.

 

Nagyszerűen alakul Donald Trump kínai útja, Xi Jinping kínai elnök-pártfőtitkár számára legalábbis – olvasható a Sky News honlapján megjelent elemzésben. Negyed évszázad óta Donald Trump az első amerikai elnök, aki nem veti fel az emberi jogok helyzetét Kínában.

 

Donald Trump azonban legalább büszke nagypapának érezhette magát Kínában. Unokája, a hatéves Arabella videoüzenetet küldött a kínai elnöknek, amelyben tradicionális kínai öltözékben, hibátlan kiejtéssel egy kínai dalt énekelt el Xi Jinping elnök-pártfőtitkárnak.

 

Ehud Barak volt izraeli miniszterelnök beismerte, hogy ő hozta össze a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinsteint izraeli biztonsági magáncégekkel – jelentette a Times of Israel. Weinstein a volt Moszad-alkalmazottak által működtetett Black Cube céget azzal bízta meg, hogy járassa le és félemlítse meg a Weinsteint szexuális zaklatással vádoló nőket Amerikában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!