2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Halálos áldozata is van az időjárásnak

2017. január 15., vasárnap 13:58

Orkánerejű szél és heves hóesés okozott fennakadásokat a közlekedésben Németországban. Egy ember életét veszítette a csúszóssá vált utakon, több kamion elakadt. A szél sebessége egyes helyeken megközelítette a 150 kilométer per órát.

Egon lecsapott Németországra: a napokban érte el a hóvihar Észak-Rajna–Vesztfáliát. Az autópályákra folyamatosan hullott a hó, az utak csúszóssá váltak, emiatt sok kamion elakadt.

„Ahogy láthatja, az előttem lévő teherautó elkezdett csúszni, és én már nem tudok továbbmenni. Meg kellett állnom. De hála Isten, a többi autó ki tudott kerülni” – mondta egy kamionsofőr, Alexander Friesen.

A hatóságok azt kérték a kamionoktól, hogy ne hajtsanak fel az autópályára vagy álljanak félre a legközelebbi pihenőhelyen. Így próbálják megelőzni a nagyobb dugók kialakulását.

„Már fél órája itt állok. Ha a teherautók megállnak ezen a csúszós úton, akkor csak nehezen tudnak újra elindulni. Éppen ez történt: az egyik állva maradt, a személyautók el tudnak menni, de a teherautóknak túl szűk a hely. Szóval várunk a segítségre” – számolt be egy másik kamionsofőr, Christoph Kubinski.

A Köln melletti autópálya egyes felhajtóinál olyan torlódás alakult ki, hogy több szakaszt le kellett zárni. A szél sebessége időnként elérte a 150 kilométer per órát. A vihar fákat döntött ki és megrongálta a villanyvezetékeket, ami miatt több vonatot le kellett állítani.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!