2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Halálos áldozata is van a havazásnak Moszkvában

Hír TV

2018. február 5., hétfő 13:10, frissítve: hétfő 13:13

Az áldozatra egy fa dőlt rá. Az orosz fővárosban a hétvégén rekordmennyiségű hó esett. Annyi, mint februárban egész hónapban szokott. De havazott Madridban is, Dél-Koreában pedig az olimpia előkészületeit nehezíti a kemény hideg.

A hétvégén vagy fél méteres hó hullott az orosz fővárosra. Ez rekordnak számít, ugyanis a februárban megszokott mennyiségnek felel meg, és egy 1957-es csúcs dőlt meg ezzel.

A hóviharban nagyon sok fa dőlt ki egy ember halálát okozva, további négy pedig megsérült. Több száz koccanásos baleset is történt, és kb. 300 repülőjáratot kellett törölni, mert nem sikerült megtisztítani a havas kifutópályákat.

Moszkvában a hadsereg is beszállt a hótorlaszok eltakarításába.

A hatóságok azt kérik az autósoktól, inkább a tömegközlekedési eszközöket használják. A főpolgármester is felmentést adott az iskolásoknak, ha nem tudnak bemenni.

A hatóságok csak hólánccal engedik tovább az autósokat a madridi úton. A rendőröknek így is 18 hófödte utat kellett lezárniuk a forgalom elől. Amíg az autósoknak bosszúságot okoz a hó a gyerekek örülnek a nem mindennapi jelenségnek. A spanyol fővárostól északra, Asztúria tartományban annyi hó esett, hogy a legpraktikusabb közlekedési eszköz a síléc lett.

Phjongcshangban még nappal is –7 Celsius-fokot mutat a hőmérő. A téli olimpia szervezőinek az éjszaka –20 fokos hideg komoly kihívást jelent.

Az előrejelzések szerint a téli időjárás várhatóan a pénteken kezdődő olimpiai játékok végéig kitart.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!