2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Hajtóvadászat indult a nightclub elleni terrortámadás elkövetője ellen

2017. január 2., hétfő 08:15, frissítve: hétfő 11:53

Még mindig nincs meg az újévi isztambuli terrortámadás elkövetője. A merényletért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, a török hatóságok szerint a szervezet egyik közép-ázsiai tagja gyilkolhatott. A night club elleni támadásnak 39 halottja és 69 sebesültje van, a legtöbb halálos áldozatot már azonosították – magyar állampolgár nincs köztük.

Megerősítették a rendőri jelenlétet az isztambuli Reina nightclub előtt. A szilveszteréjszakai terrortámadás helyszínén már gyűlnek a virágok és a mécsesek a 39 halálos áldozat emlékére. Az elhunytak közt nagyon sok a külföldi, a holttestek azonosítása még mindig nem fejeződött be.

„Azonnal idejöttem, amint hallottam, mi történt. Szörnyű, hogy nem tudtam elérni az öcsémet. Nem tudtam elérni telefonon, és nem tudom, életben van-e. Semmit nem tudok róla, egyáltalán semmit” – mondta egy isztambuli lakos, akinek az öccse mindössze két napja dolgozott a nightclubban a támadás idején.

A török hatóságok szerint magányos elkövetővel van dolguk, a tettes utáni hajtóvadászat jelenleg is tart. „A rendőrségtől kapott információk alapján egy fegyveres volt. Bement és tüzet nyitott, körbelövöldözött a helyiségben. Ahogy tudjuk, más ruha volt rajta kint, mint bent. Ezt az értesülést vizsgálja a rendőrség” – közölte Süleyman Soylu török miniszterelnök.

A merényletért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget. Közben a török sajtó egy része azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy előre tudott a merényletről, és Washington figyelmeztette is az amerikaiakat, hogy ne menjenek a Reina klubba. Az USA ankarai nagykövetsége ezt tagadja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!