2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Hajtóvadászat folyik Washington államban

2016. szeptember 24., szombat 10:25, frissítve: szombat 12:04

Hajtóvadászat folyik Washington államban egy áruházi lövöldözés elkövetője után. A Seattle-től 100 kilométerre lévő Burlington bevásárlóközpontjában négyen meghaltak, többen megsebesültek, amikor egy fegyveres tüzet nyitott a járókelőkre. A támadó elmenekült a helyszínről, a rendőrség még vizsgálja, hogy a lövöldözőnek voltak-e társai.

Szirénázó rendőrautók a Washington állambeli Burlington bevásárlóközpontjánál. Helyi idő szerint péntek este tört ki a lövöldözés az épületben.

„Bejelentést kaptunk egy lövöldözésről a bevásárlóközpontból. Úgy véljük, egy gyanúsított van, de ezt még nem erősítjük meg. Az utolsó információk szerint az épület felől nyugat felé tartott. A személyleírások alapján egy szürke ruhás, spanyol ajkú férfit keresünk. Ennyit tudunk. Amikor átvizsgáltuk a bevásárlóközpontot, akkor találtuk meg a négy áldozatot, ez volt az első információnk. Az indítékokat még nem ismerjük, és nincs részletesebb személyleírásunk sem. Jelenleg nagy erőkkel keressük a tettest vagy bármilyen nyomot, ami elvezethet hozzá” – közölte a washingtoni állami járőr, Mark Francis.

A rendőrség lezárta a bevásárlóközpontot és a környező főútvonalakat is. A lakosságot figyelmeztették, hogy a gyanúsítottnál valószínűleg még mindig fegyver van, ezért inkább maradjanak otthon. Az indítékokat még vizsgálják a hatóságok, a Szövetségi Nyomozó Iroda szerint azonban nem kell további támadásoktól tartani.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!