2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Hadihajó ütközött Szingapúrnál

,

2017. augusztus 21., hétfő 07:27, frissítve: hétfő 17:29

Hajókkal és helikopterekkel keresik az eltűnteket, miután olajszállító tankerrel ütközött egy amerikai hadihajó Szingapúrnál. Tíz tengerész eltűnt és öt megsebesült. A John S. McCainről elnevezett hadihajó épp a kikötőbe tartott, amikor az ütközés történt. Két hónapja egy hasonló balesetben hét amerikai tengerész halt meg Japánnál.

Egy hatalmas lyuk tátong a John S. McCain amerikai hadihajón. A republikánus szenátor felmenőiről elnevezett romboló egy libériai tankerrel ütközött Szingapúr közelében, amiben nem keletkeztek nagyobb károk. A legénységnek gyorsan sikerült elszigetelnie az ütközés okozta szivárgást, így a hajó folytatta az útját a szingapúri kikötőbe. A sérült matrózokat katonai helikopterrel szállították kórházba, többen viszont eltűntek a hullámok között, értük keresőakció indult.

Donald Trump amerikai elnök szűkszavúan reagált, amikor riporterek a balesetről kérdezték: „ez sajnálatos”.

Az amerikai tengerészek felkutatásában a szingapúri és a maláj haditengerészet is részt vesz.

„A hullámok fél-másfél méteresek, tehát elég nehéz a helyzet, ha valaki mentőmellény nélkül a vízbe esik” – mondta el a maláj parti őrség igazgatója, Zulkifili Bakar.

Az amerikai haditengerészet csendes-óceáni flottájánál ez idén nyáron már a második súlyos baleset. Júniusban hét amerikai matróz vesztette életét amikor a USS Fitzgerald hadihajó japán felségvizeken egy konténerhajónak ütközött.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!