2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Háborút hirdetett Trump volt főtanácsadója

2017. október 17., kedd 07:15, frissítve: kedd 08:13

A magyar származású tanácsadó, Gorka Sebestyén is részt vesz a republikánus elittel szembeni felkelésben.

Háborút hirdetett a republikánus párt ellen Steve Bannon, Donald Trump volt főtanácsadója. A médiamogul olyan jelölteket támogat majd a jövő évi kongresszusi választásokon, akik legyőzhetik a republikánus vezetés által támogatott politikusokat.

Történelmi hasonlatba burkoltan fenyegette meg a republikánus vezetést Steve Bannon, Donald Trump korábbi főtanácsadója. Az egyik legolvasottabb alternatív jobboldali portált üzemeltető médiamogul a szenátus republikánus vezetőjének, Mitch McConnell szenátornak üzente, hogy meg vannak számlálva politikai karrierjének napjai.

„Az egyetlen kérdés, és ez csak egy analógia vagy metafora, az az, hogy ki lesz a ti Julius Cézárotok Brútusza?” – tette fel a kérdést Bannon.

Az Egyesült Államokban jövőre félidős kongresszusi választások lesznek. Az amerikai sajtóban egyre több cikk szól arról, hogy Steve Bannon és weboldala, a Breitbart a Trumphoz hasonló kívülállókat támogatja majd a republikánus vezetéshez közel álló politikusokkal szemben. Ez a taktika már bevált, a szeptemberi szenátusi választáson Alabamában a szélsőségesen konzervatív egykori bíró, Roy Moore legyőzte a Donald Trump és a republikánus vezetés által támogatott jelöltet. A fehér házból elbocsátott magyar származású tanácsadó, Gorka Sebestyén is részt vesz a republikánus elittel szembeni felkelésben.

„Ahogy láthatták a Moore bíró úr mellett folytatott kampányunk során, mi már megkezdtük a munkát. 2018 kulcsfontosságú év lesz, amikor Steve és én háborút hirdetünk a republikánus párt rinocéroszai ellen” – mondta Gorka.

A republikánus párt és Donald Trump viszonya azóta romlott meg jelentősen, hogy a pártban is sokan ellenezték az elnök javaslatát az Obama-féle egészségügyi reform visszavonására.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!