2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háborút hirdetett Orbán Viktor

2016. április 11., hétfő 08:23, frissítve: hétfő 14:53

Háborút hirdetett Orbán Viktor Brüsszel ellen, és ehhez keres szövetségeseket. Az elmúlt évtized első nagy pofonja lehet a Fidesznek, ha tényleg lesz népszavazás a vasárnapi zárva tartásról. Külföldi lapszemle következik.

Háborút hirdetett Orbán Viktor Brüsszel ellen, és ehhez keres szövetségeseket – írja a Breitbart. Az összefoglalójuk szerint a szélsőséges koalíció célja az uniós menekültpolitika megakadályozása lenne. Azt az Orbán Viktorral szemben álló liberális vezetők is elismerik, hogy a tagállamokra rákényszerített kötelező kvótarendszer nem működik, ráadásul fennáll a veszélye, hogy Görögországból egy óriási menekülttábor lesz.

A Fidesz vezetői és a hozzájuk tartozó vállalkozói-rokoni kör egyetlen lehetőséget sem szalaszt el, hogy bizonyítsa: az égvilágon semmit nem jelent neki az átláthatóság, és kizárólag a korrupcióban hisz. Ezzel nyit az Euromoney összefoglalója Magyarországról. A lap az MNB és Matolcsy György visszaéléseit veszi sorra, és arra jut, hogy a Fidesz közeli vezetők szándékosan cinikusak, ez a pénzügyi elit pedig garantálja, hogy a független hitelintézetek ne minősítsék fel az országot.

Az elmúlt évtized első nagy pofonja lehet a Fidesznek, ha tényleg lesz népszavazás a vasárnapi zárva tartásról – írja a Tageszeitung. Elemzése szerint a fideszesek körében is népszerűtlen intézkedés miatt az ellenzék könnyedén összegyűjt kétszázezer aláírást, és a valódi kérdés az lesz, képesek lesz-e négymillió szavazót mozgósítani, amennyi a népszavazás eredményességéhez kell.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!