2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Gyorsult a fertőzés üteme Ukrajnában

Alig látni embereket az ukrán fővárosban, Kijev utcái gyakorlatilag kiürültek. Vitalij Klicsko polgármester legutóbb múlt hét végén jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket továbbra is fenntartják. Észak-keleti szomszédunknál tovább gyorsult a fertőzés terjedése. Tizenhat ezer feletti, az előző napinál 2 ezerrel több új beteget, és ismét 400 fölötti elhunytat jegyeztek fel.

  • Gyorsult a fertőzés üteme Ukrajnában

A Közegészségügyi Központ főigazgatója szerint ugyanakkor Ukrajna már túljutott a pandémia csúcspontján. A nyugati régiókban már csökken a megbetegedések száma, és a járvány a keleti megyékre tolódik át.

Romániában 2 hete folyamatosan csökken az újonnan azonosított fertőzések száma, a Covid-kórházak intenzív osztályai azonban továbbra is telítettek, és a járvánnyal összefüggő elhalálozások száma is emelkedő tendenciát mutat.

Szerbiában gőzerővel immunizálják a lakosságot. Az ország átoltottság tekintetében Európa élmezőnyéhez tartozik. A vakcinakampány pedig tovább fog gyorsulni, miután déli szomszédunk is gyártani fogja az orosz oltóanyagot.

Szlovéniában is lassú csökkenésnek indult a fertőzések száma, ezért Ljubljana tovább enyhít a korlátozásokon. A 12-ből nyolc régióban hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei és teraszai. Lazítanak a határátlépés feltételein is.

Szlovákiában is javultak a mutatók. A miniszterelnök arról számolt be, hogy már május elején elkezdhetnék az oltást a Szputnyik V vakcinával, amennyiben a magyarországi laboratóriumi vizsgálatok megfelelőnek találják a készítményt erre a célra.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!