2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

„Olyan találkozásra vágytam, amelyben gyilkolhatok”

2016. december 14., szerda 21:55, frissítve: szerda 22:36

Polgármester korában saját kezűleg ölt meg bűnözőket – így dicsekedett a Fülöp-szigeteki államfő. Rodrigo Duterte most a kábítószer-fogyasztás ellen hirdetett hadjáratot, módszereit az Egyesült Államok keményen bírálta, Kína viszont támogatja.

Gyilkosságból mutatott példát a rendőröknek a Fülöp-szigeteki elnök. Saját bevallása szerint Rodrigo Duterte polgármester korábban személyesen ölt meg bűnözőket, hogy példát mutasson a rendőröknek, hogy mit kell tenniük.

„Be kell ismernem, hogy a gyilkosságok egyharmada a rendőri intézkedések során történt. Davaóban ezt én személyesen tettem, csak hogy megmutassam a fiúknak, hogyha én meg tudom tenni, akkor ők miért nem. Motorbiciklivel jártam be Davaót, egy nagy biciklivel, hogy csak úgy járőrözzek az utcákon, és keressem a bajt. Olyan találkozásra vágytam, amelyben gyilkolhatok” – fogalmazott Duterte.

A Fülöp-szigeteki elnök egy üzleti találkozón szólalt fel, amelyen az illegális drogkereskedelem elleni kormányintézkedésekről beszélt. Duterte korábban Adolf Hitlerhez hasonlította magát, és kijelentette, hogy boldogan mészárolna le hárommillió drogfüggőt. Az államfőt a Nyugat bírálja, a kínai külügyminisztérium viszont most támogatásáról biztosította.

„Ahogy Kína és a Fülöp-szigetek a kapcsolatok javításán dolgozik, Kína készen áll az együttműködés és a csere helyreállítására és erősítésére több téren. Én azt hiszem, hogy a katonai együttműködés a kétoldalú együttműködés fontos része. Kína támogatja Duterte elnök hadjáratát a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények ellen a Fülöp-szigeteken az ottani törvények alapján” – közölte Kang Su-Hang, a kínai külügy szóvivője.

A kínai bejelentés aligha véletlen, hiszen Duterte elnök többször is a pokolba küldte az amerikai elnököt, szeptemberben pedig felszólította Barack Obamát a Fülöp-szigeteken állomásozó amerikai katonák kivonására. Legfőbb szövetségesének Kínát tekinti, októberi pekingi látogatásán katonai tiszteletadással fogadták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!