2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Géppisztolyos merénylet a francia szuperexpresszen

2015. augusztus 22., szombat 12:04, frissítve: vasárnap 20:54

A francia terrorelhárítás vizsgálja a pénteki merényletet: egy marokkói férfi nyitott tüzet az egyik nemzetközi expresszvonaton. Három utast megsebesített, egyikük egy ismert francia színész.

A merénylő három utast sebesített meg, egy ismert francia színészt, egy amerikai és egy brit állampolgárt a Párizsból tartott Amszterdamba tartó expresszvonaton. A támadót az utasok tették ártalmatlanná, akik között szabadságon lévő amerikai katonák is voltak.

„Én a kocsi elejében ültem. Egyszer csak egy vasutas végigrohant a kocsin, az már a lövés után volt. Aztán megláttunk egy férfit egy gépfegyverrel, legalábbis én annak láttam. Lebuktam az ülés alá, aztán ők ketten mondták, hogy el akarják kapni. Spencer felugrott, és azonnal leteperte, Alex meg segített neki, aztán mi jöttünk, és így már tényleg ártalmatlanná tudtuk tenni. Megkötöztük, de akkor valahogy kiszabadult, előrántott egy kést, és megsebesítette Spencert” – számol be a történtekről egy brit utas, aki segített a támadó lefegyverzésében.

Az elkövető egy 26 éves, marokkói férfi, akit a francia titkosszolgálat terroristagyanús személyként tartott nyilván, de nem nem figyelték szorosan. A francia belügyminiszter a helyszínen bejelentette, hogy a támadást a terrorelhárítás vizsgálja ki.

Az expressz négy országot érint, de a vonaton nincs útlevél-ellenőrzés és biztonsági átvilágítás sem, noha Franciaországban év eleje óta emelt szintű a terrorkészültség. Januárban iszlamisták lemészárolták Párizsban a Charlie Hebdo szatirikus hetilap több munkatársát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!