2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Külföld

George H. W. Bushra fia emlékezett, beszédet sok helyen nevetés kísérte

Elbúcsúztatták a washingtoni katedrálisban néhai idősebb George Busht. Az Egyesült Államok 41. elnökét csütörtökön helyezik örök nyugalomra a houstoni Elnöki Könyvtár épületében.

  • George H. W. Bushra fia emlékezett, beszédet sok helyen nevetés kísérte

Idősebb George Bush földi maradványait átszállították a Capitoliumból a Nemzeti Katedrálisba. A koporsót a Capitolium lépcsőjén vitték le, mielőtt a halottaskocsira helyezték volna, 21 díszlövés dördült.

A washingtoni Nemzeti Katedrálisba az összes még élő korábbi amerikai elnök ott volt, de lerótták tiszteletüket a világ vezetői is, köztük Angela Merkeltől Károly hercegig. A vendégeket George W. Bush fogadta a bejáratnál.

Az eseményen Donald Trump elnök kezet rázott elődjével, Barack Obamával. Idősebb George Bushra fia emlékezett, beszédet sok helyen nevetés kísérte.

„Múlt pénteken, amikor azt mondták, percei vannak hátra, felhívtam. Egy férfi vette fel a telefont és azt mondta, azt hiszem hall téged, de nem mondott semmit a nap nagy részében. Azt mondtam: apa szeretlek és csodálatos apa voltál és az utolsó szavak, amiket ezen a földön mondott az volt: én is szeretlek. Nekünk ő közel tökéletes volt, de nem teljesen tökéletes: a rövid játéka a golfban gyenge volt, nem igazán volt Fred Astaire a táncparketten, nem emésztette a zöldségeket, különösen a brokkolit, és persze ezeket a genetikus hiányosságokat nekünk is átörökítette” – fogalmazott George W. Bush.

George W.H. Bush 1989 és 1993 között volt elnök, előtte Ronald Reagan alelnökeként ő vezette ki az Egyesült Államokat a hideg háborúból.

„Amikor a történelemkönyveket írják, akkor azt fogják mondani, hogy George H. W. Bush kiváló elnöke volt az Egyesült Államoknak, egy kiváló érzékkel megáldott diplomata, egy félelmetes teljesítménnyel rendelkező főparancsnok és egy úriember, aki méltósággal és becsülettel teljesítette hivatala feladatait” – tette hozzá a fia.

A 41. amerikai elnök, idősebb George Bush houstoni otthonában hunyt el 94 évesen, hét hónappal felesége Barbra halála után. Végül Texasban helyezik majd örök nyugalomra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!