2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Füttykoncerttel díjazták, hogy nem támogatta Trumpot

2016. július 21., csütörtök 10:40

Kifütyülték a republikánus szavazók Donald Trump volt ellenfelét, mert nem biztosította támogatásáról az elnökjelöltet. Ted Cruz texasi szenátor lényegében azt mondta: mindenki arra szavaz, akire akar.

Bekiabálások zavarták meg a republikánusok elnökjelölő gyűlését Clevelandben, bár sokan nagyobb botrányra számítottak. A konzervatív párt itt döntötte el, hogy hivatalosan is Donald Trumpot indítja az elnökségért. A tömeg akkor zúdult fel, amikor a milliárdos korábbi ellenfele, Ted Cruz nem biztosította támogatásáról Trumpot. Ehelyett lényegében azt mondta, szavazzanak arra, akire akarnak.

„Tudom, hogy önök mennyire szeretik a hazájukat és gyermekeiket. Álljanak fel, szóljanak bele, szavazzanak a lelkiismeretük szerint arra, akiben megbíznak” – mondta a volt elnökjelölt-aspiráns.

A tömeg pfujolással, és hangos „Trumpot akarjuk!” skandálással reagált. A szabad szájú republikánus jelölt egy internetes üzenetben reagált. Azt írta: már korábban olvasta Cruz szenátor beszédének kéziratát, ennek ellenére hagyta, hogy kifütyüljék. Trump alelnök-jelöltjének Indiana állam kormányzóját választotta, aki szerint főnökét azért szeretik, mert ami a szívén, az a száján.

„Tudják, Donald Trump érti. Őszinte ember. Ő cselekedni szeret, egy olyan világban, ahol mindenki csak beszél. Ha megszólal, akkor nem finomkodik, nem érdekli, hogy mit diktál a politikai korrektség” – mondta Mike Pence.

Mike Pence nézetei egyébként nagyon közel állnak Trumphoz. A tudományos konszenzus ellenére nem hisz a globális felmelegedésben, emellett szigorítana a bevándorláson, ellenzi az abortuszt és nem ismerné el a homoszexuálisok házasságát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!