2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Franciaország lezárta az olaszországi határszakaszt

Egyre nehezebb helyzetben van Olaszország. Szomszédai nem kívánnak átvenni az illegális bevándorlókból. Franciaország bejelentette, lezárja az olaszországi határszakaszt, kizárólag a menedékre jogosult személyeket hajlandó átvenni. Emmanuel Macron francia elnök támogatásáról biztosította Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt, az afrikai migránsokat azonban nem engedi be hazájába.

  • Franciaország lezárta az olaszországi határszakaszt

Franciaország lezárta az olaszországi határszakaszt. Százhúsz katonával, terroristaellenes csoportokkal, helikopterekkel, illetve drónokkal ellenőrzik az illegális határátlépéseket.

Franciaország bejelentette, hogy a továbbiakban nem hajlandó átvenni a Lampedusa szigetére érkezett illegális bevándorlókat. Az elmúlt napokban egyébként tömegesen fordították vissza a francia határszakaszon az önmagukat kiskorúnak valló illegális bevándorlókat.

Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy támogatni szándékozik Olaszországot, de az illegális bevándorlókból nem vesz át, csak azok a személyek mehetnek Franciaországba, akiknek menedékkérelme elfogadásra került. Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter a napokban egyeztetett francia kollégájával, hogy közösen keressenek megoldásokat a migrációs krízisre.

Egyelőre úgy tűnik, hogy Olaszország egyedül maradt a helyzet megoldásával. A legfrissebb sajtóértesülések szerint meghiúsulni látszik az Európai Bizottság és a Tunézia között kötött megállapodás is.

Kais Saied tunéziai elnök bejelentette, hogy háromszázötven millió eurót kér feltételek nélkül.

Ez a pénz arra szolgálna, hogy ellenőrizzék az észak afrikai határszakaszt, visszafordítsák az induló hajókat, illetve felszámolják az emberkereskedőket. Emmanuel Macron azonban bejelentette, hogy nem hajlandó támogatni a tunéziai felkérését.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Árvízi védművek tekintetében a főváros egy helyben toporog + videó

Árvízi védművek tekintetében a főváros egy helyben toporog + videó

Hatalmas víztömeggel megérkezett az ár Budapestre, a védekezés most a legintenzívebb, Karácsony Gergelyt ugyanakkor a jelek szerint nem ragadta magával a tettvágy. A főpolgármester a római-parti mobli gát ügyében az ATV-nek úgy fogalmazott: a védművet előbb-utóbb meg kell csinálni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kijevben tárgyal Ursula von der Leyen

Kijevben tárgyal Ursula von der Leyen

Kijevbe érkezett pénteken Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy Volodimir Zelenszkij elnökkel és más ukrán illetékesekkel az ország téli felkészítéséről, valamint védelmi és pénzügyi kérdésekről tárgyaljon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!