2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Fotókiállítás nyílt ’56 tiszteletére az Európai Parlamentben

2016. október 19., szerda 12:25, frissítve: szerda 12:44

Óriásfotókból, illetve korabeli magazinok címlapjaiból álló fotókiállítás nyílt az ’56-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójának tiszteletére az Európai Parlamentben.

Az eseményen beszédet mondott Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke, aki hangsúlyozta, hogy 1956-ban a magyarok az egész kontinensnek példát mutattak, hősiességük pedig napjainkban is irányadóak. Az esemény szónoka lett volna Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke azonban betegség miatt lemondta a részvételt. Gondolatait Szájer József európai parlamenti képviselő olvasta fel.

„Meggyőződésem szerint az Európai Unió, úgy is, mint a szabadságot és az emberi méltóságot tisztelő nemzetek közössége, az előtte álló és a feléje irányuló kihívások sikeres megválaszolása érdekében éppúgy nem tehet mást, minthogy nem gyengíteni, hanem erősíteni próbálja az erejét adó nemzeti identitásokat. Nem az emberektől távol lévő és nem is ellenőrizhető nemzetközi és nemzetek feletti intézmények túlhatalmát erősíti, hanem a tagállamok polgárainak demokratikus akaratnyilvánítását tekinti irányadónak” – fogalmazott az EP-képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!