2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Földrengés: hét halott, hatvan embert még keresnek

2016. február 6., szombat 09:41, frissítve: szombat 11:00

A Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés volt Tajvanon. A földmozgás a sziget déli részén okozta a legnagyobb károkat, több lakóház összedőlt. Legalább heten meghaltak, és több mint százötvenen megsérültek. Hatvan embert még keresnek a romok alatt.

Romokban heverő épületek, megroggyant lakóházak. Tajvan déli részét szombat hajnalban rázta meg a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés. A legnagyobb károk a déli Tajnan város épületeiben keletkeztek, itt egész városnegyedek omlottak össze, köztük tizenhét emeletes lakóházak is.

Reggel óta folyamatosan mentik a romok alá rekedt embereket. Több mint 1500 mentő és katona vesz részt a mentésben. A tajvani elnök szerint a hatóságok képesek ellátni a feladatukat. „A jelenlegi szakaszban még folyik a mentés és az áldozatok, sérültek elszállítása. Megvan az ehhez szükséges állományunk is. A közeli katonai akadémián ideiglenesen 1200 embert tudunk elszállásolni” – mondta Ma Jing-csiu tajvani elnök.

A földrengésben megrongálódtak a közművezetékek is, 400 ezer háztartásban nincs víz, csaknem 6000 lakásban pedig áramszünet van. Fennakadások vannak a vasúti közlekedésben is, több vonatot nem indítottak el, egyes szerelvények pedig csökkentett sebességgel közlekednek. A földrengés után öt kisebb erősségű utórengést észleltek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!