2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Földrengés a turistaközpontban

,

2017. augusztus 22., kedd 19:37, frissítve: kedd 20:46

Kimentették a romok alól az utolsó ott rekedt kisfiút is az olasz tűzoltók Iszkia szigetén. A tizenegy éves fiú hét hónapos és nyolcéves testvéreit már korábban megmentették. A négyes erősségű földmozgásnak két halálos áldozata és harminckilenc sérültje van.

Megtapsolták a tűzoltókat Iszkia szigetén, amikor sikerült kimenteniük az összedőlt ház alá szoruló három fiútestvér legidősebb, tizenegy éves tagját is. Hét hónapos és nyolcéves testvéreit már korábban kiemelték a négyes erősségű földrengésben összedőlt ház alól. A földmozgásnak halálos áldozatai is vannak, és több mint 2500-an váltak otthontalanná.

„Szörnyű volt, nagyon erősen éreztük a földrengést. Az asztalok és a székek is rázkódtak, nem volt világítás, a gyerekek megrémültek. Csak tíz másodpercig tartott, de hatalmas volt” – idézte fel egy turista, Carmelo Esposito.

A Nápoly közelében található Iszkia közkedvelt a turisták körében. A kompjáratok sűrűbben járnak Nápolyból, hogy a vakációzók el tudják hagyni a szigetet.

„Egyszer csak minden mozogni kezdett, nagyon rémisztő volt, a gyerekek is megijedtek. Szörnyű, szörnyű volt” – számolt be egy másik turista, Carmela Caggiano.

Iszkiában rég volt hasonló erősségű rengés. 1883-ban egy csaknem hatos erejű földmozgásban kétezren vesztették életüket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!