2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Földcsuszamlás Kínában

,

2017. június 24., szombat 17:08, frissítve: szombat 17:44

Száznegyven embert temethetett maga alá egy földcsuszamlás Kína délnyugati részén. A mentésben és a túlélők utáni kutatásban több százan vesznek részt.

Lényegében eltűnt a térképről a kis falu, amit betemetett a hegyomlás a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban. Egy túlélő meséli el azt a pillanatot, maikor megindult a föld.

„Hajnali ötkor felébredtem, mert sírt a gyerek. Pelenkát cseréltem, amikor nagy zajra lettem figyelmes. Azt hittem, hogy a huzat okozza, elindultam, hogy becsukjam az ajtót, akkor zúdult ránk a víz, és kövek lepték el az étkezőt. A feleségem és én felkeltünk a földről, fogtuk a gyereket, és menekültünk. A szomszéd falu lakói segítettek megfürdetni a gyereket, és ruhákat is kaptunk” – idézte fel az egyik túlélő.

A mentőalakultok buldózerekkel hordják el a sziklákat túlélők után kutatva. Negyven házat temetett maga alá a hegyoldal. A helyi hatóságok szerint gyakoriak a földcsuszamlások Kínának ezen a részén. A mostanit valószínűleg a napokban lezúdult nagy mennyiségű csapadék okozta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!