2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

A moszkvai fogoly - Bethlen István

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Fokozatos béremelésben részesülnek a rendőrök

A sárga mellényes mozgalom tüntetései nyomán fizetésemelést kapnak a francia rendőrök. A rendőrszakszervezetek csütörtökre virradóra állapodtak meg a belügyminisztériummal Párizsban, hogy januártól fokozatos béremelésben részesülnek.

  • Fokozatos béremelésben részesülnek a rendőrök

Folytatják a tüntetést a francia rendőrök. Az egyenruhások nem elégednek meg a kormány fizetésemelési ajánlatával, és újra az utcára vonulnak. A 2016-ban alakult rendőrségi mozgalom néhány napja csatlakozott a sárga mellényesek több mint egy hónapja tartó tüntetéséhez.

„Az első naptól fogva támogattuk a sárga mellényes mozgalmat, mert saját magunkat látjuk bennük. Az alsó társadalmi osztályok lázadnak fel a rendszer ellen, amit már nem éreznek magukénak. Megértjük és támogatjuk a követeléseiket. Mi is alacsony beosztású rendőrök vagyunk, kevés jövedelemmel” – közölte a rendőrök mozgalmának szóvivője.

A szakszervezet és a kormány szerdai megállapodása értelmében a rendőrök 2020-ra havi 150 euróval keresnek majd többet, és a több millió felhalmozódott túlóradíjat is kifizetik nekik. A mozgalom tagjai ugyanakkor, elhatárolódva a szakszervezettől, a fizetésemelésen túl a munkavégzésük körülményeinek javítását követelik.

„Olyan dolgokról van szó, ami segítene a munkavégzésben. Nem a pénz miatt vagyunk rendőrök. Nem azért számoljuk meg a fizetésünket, mert azt reméljük, hogy gazdagok leszünk. 120 eurós fizetésemelést adnának, hogy lecsillapítsanak bennünket. Azt remélik, hogy az elmúlt napokban megkezdett sztrájknak ezzel véget vethetnek, és éjszakai tüntetések sem lesznek. De mi továbbra is tiltakozni fogunk, nem fogunk leállni, amíg a szakszervezetünk nem harcol ki jobb ajánlatot” – tette hozzá a szóvivő.

A mozgalom a Champs-Élysées sugárúton tervezi a tüntetést, ami a közösségi hálón a „kékfény” elnevezést kapta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

A békepárti erők EP-győzelme megállíthatja a háborús pszichózist Nyugat-Európában?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!