2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Fidesz-kampány rasszista felhangon

,

2016. szeptember 21., szerda 15:00, frissítve: vasárnap 10:21

Rasszista felhangja lett a Fidesz népszavazási kampányának. Simonka György, országgyűlési képviselő, mezőkovácsházi fórumán fehér európai kultúráról beszélt, és azt hangoztatta: nem szeretné, hogy kislánya, 15-20 év múlva egy muszlim férfi harmadik felesége legyen. A Fidesz alelnöke leegyszerűsítésről, az LMP figyelemelterelésről, a szocialisták pedig cinizmusról és rasszizmusról beszélnek.

Esténként minden erejével azon van, hogy  hazaérjen a négy és fél éves kisfiával és másfél éves lányával közös imádkozásra, és ezalatt időnként átfut az agyán, hogy lehet, hogy 15 év múlva az ő kicsi lányát elviszi egy muszlim ember harmadik feleségnek – a többi közt erről beszélt a kvótanépszavazási kampány mezőkovácsházi fórumán a fideszes Simonka György.

„Megkérdezzük Európában bárkitől, hogy szerintük az európai kultúra, az európai civilizáció milyen pilléreken, milyen alapokon nyugszik, és ha ezt össze kellene foglalni egy vagy kettő szóban, akkor szerintem kettő szóban össze lehet foglalni: keresztényi és fehér. Mert Európának a civilizációja a keresztényi kultúrára és a fehér alapokra épült. Ezt most egész Európában éppen lecserélik” – hangsúlyozta Simonka György.

A Fidesz alelnöke nem lát kifogásolnivalót a fehér európai kultúrát emlegető Simonka szavaiban.

„A kampány utolsó napjaiban a világon mindenhol előfordulnak leegyszerűsítő állítások. Mi sokszor elmondtuk, hogy a mi célunk az európai kultúra védelme. Azt szeretnénk, ha Európában a nemzetek megmaradnának. Nemzetek Európáját szeretnénk, és ezen belül szeretnénk, ha Magyarországon is magyarok, illetve a velünk évszázadok óta élő őshonos nemzetiségek élnének együtt, akik szintén a politikai nemzet tagjai” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Az MSZP mértékletességre szólítja fel a képviselőt. „Az a fajta cinizmus és rasszizmus, ami ebben megjelenik, az olyan típusú érzékére próbál hatni az embereknek, amit nem szabad felszabadítani. Ilyen irányba nem szabad menni, álljunk meg 2-ig, foglalkozzunk azzal, ami a dolgunk, utána pedig foglalkozzunk Magyarországgal” – mondta Molnár Gyula, a párt elnöke.

A Simonka György gyanús üzleteiről beszámoló Hadházy Ákos úgy véli: a fideszes politikus szavainak az lehetett a célja, hogy elterelje a figyelmet az uniós pénzek szervezett lenyúlásáról.

„Azt hiszem, amikor bőrszínről beszélünk, ennek egy célja van, hogy elterelje a figyelmet arról a hatalmas államilag szervezett csalássorozatról, ami az EU-s pénzek ellopását jelenti, tehát Simonka úr tegnapi fóruma egy nagyon emblematikus dolog” – mondta Hadházy Ákos.

Simonka György neve a szintén fideszes Mengyi Roland korrupciós ügyével összefüggésben tűnt fel a napokban, az LMP szerint ugyanis az egyik Simonkához köthető civil szervezet is a Voldemort-ügyben érintett pályázatíró céggel dolgoztatott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!