2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Ferenc pápa elődje lelki üdvéért imádkozott újévi miséjén

Ferenc pápa elődje lelki üdvéért imádkozott újévi miséjén, vasárnap, XVI. Benedek halála másnapján, és a híveket is erre kérte.

  • Ferenc pápa elődje lelki üdvéért imádkozott újévi miséjén

"Isten anyjának kezébe ajánljuk ma szeretett emeritus pápánknak, XVI. Benedeknek a lelkét, miközben ő távozik az Atyához ebből a világból" - mondta a hagyományos újévi misét vezető Ferenc a vatikáni Szent Péter-bazilikában.

"Egy szívvel és lélekkel adunk hálát a Jóistennek ajándékáért, az evangélium és az egyház hűséges szolgájáért" - tette hozzá szentbeszédében, amely ezúttal rövid volt, és jórészt az elhunyt volt egyházfővel foglalkozott. De miután január elseje a béke világnapja az egyházban, Ferenc a békéért is imádkozott. "Most ennek az évnek az elején nekünk, embereknek leginkább reményre van szükségünk, mint ahogy a földnek esőre" - jelentette ki.

A nyugalmazott pápa 95 éves korában, szombaton reggel hunyt el. 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje. Hétfőn felravatalozzák a Szent Péter-bazilikában, ahol három napon át várhatóan sokezren róják majd le tiszteletüket az emléke előtt, és csütörtökön helyezik örök nyugalomra.

 

Borítókép: Getty Images

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!