2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Fenyegetve vannak az uniós alapértékek

2017. május 26., péntek 08:26

Visszaüthetnek az esetleges uniós szankciók Magyarország ellen – írja a Financial Times.

Az Európai Uniónak óvatosan kell eljárnia, ha büntetőintézkedéseket vezet be „rossz úton járó tagállamai ellen”, mert az ilyen szankciók visszaüthetnek – írta szerkesztőségi cikkében a Financial Times. A szerző véleménye szerint az Európai Unió alapértékei jelenleg nagyobb fenyegetésnek vannak kitéve néhány kelet-európai országban, mint a hidegháború vége óta bármikor. Példaként Lengyelországot és Magyarországot említi. Véleménye szerint a demokrácia és a civil társadalom fokozatosan visszaszorul Magyarországon.

Évente több mint 15 ezer gyerek tűnik el Oroszországban, közülük 1400 Moszkvában, a szám pedig folyamatosan növekszik – írta csütörtöki számában a Komszomolszkaja Pravda című orosz bulvárlap. Az újság az eltűnt gyermekek nemzetközi emléknapja alkalmából foglalkozott a témával. A lap nehezményezte, hogy az óvodák és az iskolák biztonságának védelme gyakran csak névleges, és hogy Oroszországban nem létezik olyan szolgálat, amely a gyerekek operatív felkutatására szakosodott.

A világ országainak többsége továbbra sem képes megbirkózni a járványokkal, noha a 2014-es nyugat-afrikai ebolajárvány és a dél-amerikai zikajárvány óta jelentős egészségügyi fejlesztések történtek – derült ki a Világbank járványhelyzeteket vizsgáló munkacsoportjának csütörtöki jelentéséből. A dokumentum szerint „a világ továbbra is túl keveset tesz hozzá a járványokkal szemben javasolt intézkedések pénzügyi támogatásához”. Különösen aggasztó a helyzet a Kongói Demokratikus Köztársaságban, ahol április során újabb ebolajárvány ütötte fel a fejét. A világ országai közül eddig mindössze 37 ország készült fel egy lehetséges hasonló országos járványhelyzetre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!