Felrobbant a tartálykocsi, félszáz jármű rohant egymásba

KK, 2016. december 18., 08:46, frissítve: 12:02
Több mint ötven jármű, köztük kamionok és személyautók rohantak egymásba egy autópályán az amerikai Baltimore-ban. Ketten meghaltak. A hatóságok arra szólították fel a helyieket, hogy ne üljenek autóba, amíg nem javul az időjárás.

Drámai képsorok Baltimore-ban: egy kamion megcsúszott, átzuhant egy felüljáró korlátján és kigyulladt. A zuhanás után a tartálykocsis teherautó felrobbant, darabjai szétszóródtak, és tömeges közlekedési balesetet okoztak: több mint ötven jármű rohant egymásba.

Több autó kiégett vagy teljesen összeroncsolódott. Többen meghaltak, köztük a kamion vezetője és egy másik sofőr. Tizenöt embert kórházba kellett szállítani. A mentőalakulatok órákig dolgoztak a helyszínen.  „Személyautók és pótkocsis kamionok ütköztek össze. Az autópálya egy szakaszát lezártuk, megkezdtük a roncsok elszállítását, de csak egy sávot tudtunk megnyitni” – közölte korábban Roman Clark tűzoltóparancsnok.

A szerencsétlenséget feltehetőleg a jeges út és a gyorshajtás okozhatta. A hatóságok arra szólították fel a helyieket, hogy ne üljenek autóba, amíg az időjárási körülmények nem javulnak.

Szintén tömeges baleset történt az új-mexikói Santa Rosánál, ahol többtucatnyi jármű, kamionok és személyautók csúsztak össze a jeges utakon.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés