2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Felmérhetetlen a pusztítás Kaliforniában

Kaliforniában 76-ra emelkedett az erdőtüzek halálos áldozatainak száma, a hatóságok több mint 1200 személyt még keresnek. Az állam történetében a mostani a legnagyobb természeti katasztrófa. A tűzoltók több mint egy hete küzdenek a lángokkal Los Angeles környékén. Kaliforniában az előrejelzések szerint a jövő héten várható jelentősebb csapadék, amely segíthet az oltási munkálatokban.

  • Felmérhetetlen a pusztítás Kaliforniában

Kopár romok: így néz ki a levegőből a tűzvészben megsemmisült Paradise városa Kalifornia északi részén. A nevével ellentétben inkább pokoli, mint paradicsomi látványt drón segítségével örökítették meg. A hatóságok napok óta áldozatok után kutatnak.

Múlt éjjel óta, 5 személy földi maradványait találtuk meg, ezzel 76-ra emelkedett. 4-et Paradise-ban az épületekben találtuk meg. Az ötödiket Concow-ban, egy ház előtt– mondta Butte megye sheriffje, Kory Honea.  Az eltűntként nyilvántartottak száma az elmúlt napokban ugrott meg jelentősen. Ma éjjelig, az eltűntek jelenlegi listája 1276 személyt tartalmaz, amely az előző naphoz képest 265-tel nőtt– tette hozzá. 

Ez a mostani a napfényes állam történetének legtöbb halálos áldozatát követelő erdőtüze. A kár mértékéről az amerikai elnök személyesen is meggyőződhetett. Igaz, a tűzvészben megsemmisült város valódi nevét eltévesztette.

Nem igazán látni ennek a pusztításnak a nagyságát, olyan súlyos, mint a tv-ben látszik. Nem látni, mi történt itt, amíg ide nem jön az ember. Amit Pleasure-ben láttunk, micsoda név! Amit Pleasure-ben láttunk, PARADISE és amit Paradise-ban láttunk, az elfogadhatatlan– javították ki a körülötte állók az elnököt, aki korábban még az erdőgazdálkodást hibáztatta a pusztítás miatt. A szeles időjárás eddig csak nehezítette a tűzoltók munkáját. Most viszont változás várható: a jövő hétre nagy esőzéseket jeleznek a meteorológusok.

Még mindig 3 ezer tűzoltó küzd a lángokkal. A időjárásváltozás, ha így folytatódik, arra számítunk, hogy egyre többet folytunk el, és csökkenteni lehet a tűzoltók számát– ezt már Chris Antony, Kalifornia tűzoltóparancsnoka mondta. A növényzet minden évben nagy területeken lángra kap Kaliforniában, ahol egyre kevesebb eső esik. Csakhogy amíg korábban a nyári és a kora őszi időszakokban kellett oltani az erdőt, most már szinte egész évben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!