2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Trump felfedné riválisa e-mailjeit

2016. július 28., csütörtök 08:11, frissítve: vasárnap 13:34

Riválisa e-mailjeinek nyilvánosságra hozatalát kéri Donald Trump Oroszországtól. Cseh rendőrök Magyarországon és Macedóniában. Külföldi lapszemlénk következik.

Cáfolta Donald Trump republikánus elnökjelölt, hogy bármiféle kapcsolatban állna Oroszországgal, de arra szólította fel az oroszokat, hogy találják meg vetélytársa, a demokrata párti Hillary Clinton eltűnt elektronikus leveleit. A The Washington Post beszámolója szerint azokról a levelekről van szó, amelyeket Hillary Clinton nem adott át a Szövetségi Nyomozó Irodának, amely azt vizsgálta, hogy Clinton külügyminiszterként hivatalos levelezésének egy részét magán e-mail fiókon keresztül bonyolította. Clinton korábban arra hivatkozott, az át nem adott e-mailek nem hivatalos, hanem magántermészetű levelek voltak.

Csehország 50 rendőrt küld Magyarországra, akik segíteni fognak a schengeni határ védelmében a migrációs válsággal összefüggésben – jelentette be Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök. A Novinky.cz beszámolója szerint egyúttal döntés született arról, hogy a már Macedóniában szolgáló 40 cseh rendőr eredetileg augusztusig tartó misszióját szeptember 11-ig meghosszabbítják. Ez lesz a negyedik cseh rendőrcsoport, amely segít a macedón határőröknek a migránsok továbbjutásának megakadályozásában. Főként Gyevgyelija térségében és a görög–macedón schengeni határon teljesítenek szolgálatot közös cseh–macedón járőrök. Magyarország és Macedónia mellett Szlovákiába és Görögországba küldött eddig Csehország rendőröket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!