2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

Felbátoríthatja Orbánt a britek kilépése

2016. június 23., csütörtök 07:30, frissítve: csütörtök 08:02

Magyarországnak a brit uniós népszavazáshoz való viszonyáról cikkezett több külföldi napilap.

Nagy-Britannia unióból való kilépése felbátoríthatja Orbán Viktort, mivel elveszítené egyik szövetségesét az Európai Tanácsban – írta a Politico című brüsszeli hírportál. A cikk szerzője megjegyzi: Orbán és David Cameron brit miniszterelnök gyakran léptek fel az uniós javaslatok ellen, és ők voltak, akik ellenezték Jean-Claude Juncker kinevezését az Európai Bizottság elnökének.

A Die Welt című német napilap a brit népszavazás kapcsán azt járta körbe, hogy az EU más tagállamaiban mekkora az esélye egy hasonló referendum kiírásának. A tízfokozatú skálán az újság Magyarországon hetes fokozatúra értékelte a kilépés lehetőségét. Egy nemzetközi közvélemény-kutatást is idézett a lap, amely szerint a magyarok 77 százaléka elutasítja az ország belügyeibe való beavatkozást, de 61 százalékuk támogatja az EU-tagságot.

Függetlenül a brit népszavazás kimenetelétől, az unió politikai rendszerének válsága elhúzódik – olvasható a Der Standard című osztrák lapban. A szerző szerint Európa a tagállamok jogairól és kötelezettségeiről szóló nehéz tárgyalások előtt áll.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!