2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Fegyveres feketék tartottak erődemonstrációt Kentucky-ban

Már fegyverrel járnak a politikai gyűlésekre az amerikaiak. A Kentucky állambeli Lousville-ben egy fekete fegyveres milícia tagjai tartottak felvonulást. A Fekete Életek Számítanak mozgalom hívei Donald Trump elnök támogatóival is szembe találták magukat. A patthelyzetnek a rendőrség vetett véget.

  • Fegyveres feketék tartottak erődemonstrációt Kentucky-ban

A feketék elsőbbségét hirdető és egy önálló fekete állam létrehozását követelő fegyveres milícia tartott erődemonstrációt Kentucky államban, Louisville városában. A NFAC-nek rövidített szervezet mintegy 250 tagja katonás rendben masíroztak az utcákon. Mindannyian feketébe öltöztek, arcukat eltakarták és többségüknél gépfegyver volt.

Nincs igazság, nincs derbi - ezt kiabálták a mozgalom hívei, a híres kentucky-i lóverseny lefújását követelve. A városban már számos összecsapás volt, miután a rendőrök lelőttek egy 26 éves, színesbőrű nőt a lakásában. A feketék rendőri erőszak áldozatának tartják Breonna Taylort. Az egyenruhások azzal védekeznek, hogy házkutatási paranccsal vonultak ki az áldozat házához, akinek élettársa golyózáporral fogadta őket, a nő pedig a lövöldözés vétlen áldozata volt. Az eset után Kentuckyban megszüntették az előzetes értesítés nélküli házkutatásokat, aminek a bűnözők örülhettek a legjobban.

Utcára vonultak az elnök támogatói is.

USA, USA! Ezt kiabálták Donald Trump hívei, akik közül sokan szintén automata fegyvert hoztak magukkal. A két csoport összeszólalkozott, és bár többen hergelték a tömeget, nem történt atrocitás.

Rochester városában, New York államban már nem volt erőszaktól mentes a Fekete Életek Számítanak felvonulása. A rendőrök gumibottal és könnygázzal szorították vissza azt a mintegy kétezer embert, aki a közbiztonsági hivatal épületét akarták megostromolni. A tüntetők palackokkal és kövekkel dobálták, és tűzijáték-rakétákkal lőtték a rendőröket, majd gyújtogatni kezdtek a városban.

Itt egy fekete férfi halála miatt robbant ki erőszak. A kábítószer befolyása alatt álló, mentális problémákkal küszködő Daniel Prude az utcákon meztelenül futkározott és köpködni kezdte a rendőröket, ezért kezét hátrabilincselték és egy erre rendszeresített zsákot húztak a fejére. A férfi később meghalt, gyaníthatóan kábítószer-túladagolás miatt. Az intézkedő 7 rendőrt felfüggesztették.

Portlandben már kereken 100 napja tartanak a zavargások. A tüntetők házi készítésű fapajzsokkal érkeztek a tüntetésre, és az ókori falanxok mintájára élőfalat alkottak a rendőrök előtt, de feltartóztatni már nem tudták az egyenruhásokat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már nincs életveszélyben Robert Fico

Már nincs életveszélyben Robert Fico

Robert Fico, a meglőtt szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben - közölte vasárnap Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!