2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

FAZ: Orbán nem vállalja a kockázatot

2017. február 22., szerda 07:28, frissítve: szerda 08:19

Az olimpiai aláírásgyűjtéssel foglalkozik több külföldi újság is.

Orbán Viktor nem mutat hajlandóságot arra, hogy vállalja az olimpiai népszavazás kockázatát – véli a Frankfurter Algemeine Zeitung magyarországi tudósítója. A konzervatív német lap szerzője úgy látja, a kormány ugyan nagy reményeket, a nemzeti büszkeség erősödését remélte a sporteseménytől, de Orbán Viktor jobban szereti, ha maga választhatja meg a politika napirendjén lévő témákat.

A Hospodárské Noviny című cseh lap is úgy látja, Orbán Viktor kormánya nagy valószínűséggel nem fogja vállalni az éles konfrontációt az emberekkel, és a budapesti olimpia gondolatát, amelyet eddig nagy erővel népszerűsített, várhatóan elveti. A nagyobb ellenállás esetén, mint például az interneteadó vagy a vasárnapi nyitva tartás ügyében, „a kormány eddig mindig meghátrált” – emlékeztetett a szerző.

A Die Welt online kiadása Magyarországon egyre inkább elharapódzik az antiszemitizmus címmel közölt cikket. A szerző szerint az, hogy Lukács György budapesti szobrát egy Szent István-szoborra cserélik, kicsinységnek tűnik, mégis jól mutatja, miféle szellemiséget képvisel az „Orbán-rezsim”. Kifejtette: a Fővárosi Közgyűlésben csupán három ellenszavazattal fogadták el a Jobbik vonatkozó javaslatát, amelynek révén „a hivatalos állami szellemi élet még inkább hazafias és antiszemita színezetűvé válik” – írta a Die Welt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!