2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

„Ezzel a Fidesz nem biztos, hogy nyerni tud”

2016. április 26., kedd 07:17, frissítve: kedd 09:37

Magyarországon nem a bevándorlással és Brüsszellel van baj – ahogy azt a kormány állítja –, hanem az oktatással és az egészségüggyel, esetleg még a korrupcióval. Ez az Economist elemzése Magyarországról. Külföldi lapszemle.

Magyarország egykor Nobel-díjasok sorát adta a világnak, és a magyar találmányok meghatározták a modern világot. Most viszont az oktatás mélyrepülésben van, és a kormány erőből akarja megoldani a problémákat. Ez az Economist összefoglalója a magyar tanárok sztrájksorozatáról. Megjegyzi: uniós összehasonlításban a magyar kormány alig költ oktatásra, a tankönyvpiac államosításával pedig csak korlátozták a tudáshoz való hozzáférést.

A magyar tanárok helyzetével foglalkozik a Chicago Tribune is. Cikke szerint a kormány egyre nehezebben tudja tartani bevándorlásellenes és Európa-ellenes retorikáját, mert az igazi problémák nem ezek, hanem az oktatás és az egészségügy helyzete, amivel viszont egyáltalán nem foglalkozik a jobboldali vezetés. A lapnak nyilatkozó politológus szerint a mások gyűlöletére épülő kampánnyal a Fidesz nem biztos, hogy nyerni tud 2018-ban.

Magyarország lesz Ausztriából – fenyegetőzik a Der Standard az osztrák elnökválasztás első fordulója után, amelyet a szélsőjobboldali jelölt nyert. Az Osztrák Szabadságpárt és a Fidesz között nincs nagy különbség, a magyar kormánypárt csak a Jobbiknak köszönheti, hogy nem emlegetik szélsőségesként. Ettől függetlenül aki terroristát lát minden bevándorlóban, az nem az európai értékeket képviseli – hangzik a vélemény.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!