2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ezren tiltakoztak a Trumpot éltető szélsőjobbos ellen

2016. december 7., szerda 11:24, frissítve: szerda 11:39

Ezren tiltakoztak az egyik amerikai egyetemen, ahol az új szélsőjobb egyik prominens személyisége tartott előadást. Richard Spencer szerint Donald Trump nem az az elnök, akire a szélsőjobb a legalkalmasabbként tekint, de Trump egy nyíl, ami az alternatív jobboldal felé mutat. Donald Trump minden szélsőjobboldali szervezettől elhatárolódott.

A fehér felsőbbrendűséget hirdető Richard Spencer tartott előadást a Texas A&M egyetemen. A férfiról múlt hónapban került nyilvánosságra olyan felvétel, amin náci karlendítés közben azt kiabálja: „Heil, Trump!”

A férfi beszéde ellen többen is tiltakoztak. Voltak, akik bohócnak öltözve próbálták meg tudatosítani a férfiban, hogy az Egyesült Államok nem a náci Németország.

„Szörnyű volt, véres és erőszakos, de meghódítottuk a kontinenst. Lehet, hogy nem szép ezt mondani, de nyertünk. Meg kell határoznunk, hogy Amerika mit jelent és azt is, hogy ez a kontinens mit jelent. Amerika a nap végén a fehér ember tulajdona” – nyilatkozta Richard Spencer.

A több mint ezer hangoskodó tüntetőtől rohamrendőrök védték a helyiséget, ahol Spencer beszélt. A férfit az egyetem egyik korábbi diákja, Preston Wiginton hívta meg, aki maga is prominens személy a fehér felsőbbrendűséget hirdető mozgalomban. Richard Spencer szerint Donald Trump az úgynevezett alternatív jobboldal hőse.

„Úgy vélem, hogy ő egy hős, az alternatív jobboldal ikonja. De azt nem mondanám, hogy Donald Trump egyenlő Richard Spencerrel. Nem gondolom, hogy Donald Trump lenne az az elnök, aki nekem minden tekintetben megfelel. Inkább azt mondanám, hogy ő egy nyíl és a mi irányunkba mutat” – mondta Spencer.

Donald Trump megválasztása óta folyamatosan megpróbál távolságot tartani az amerikai szélsőjobbtól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!