2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Ezrek várták haza Vidat

Hír TV

2018. július 17., kedd 22:03

A hétfői zágrábi ünneplés után a vb ezüstérmes horvát játékosok mindegyikét szülőfalujában köszöntötték. A középhátvéd Domagoj Vida a magyar határtól alig három kilométerre lévő Donji Miholjacon született és ott is kezdett el játszani. A falujában mintegy ötezren várták a labdarúgót.

Domagoj Vida feleségével és kisfiával érkezett meg szülőfalujába. A helyiek ahogy illik zenekarral várták. A játékos népviseletbe öltözött, majd lovas kocsival ment az ünneplés helyszínére a helyi kastély parkjába. A faluban valamivel több mint nyolcezren laknak, a színpadnál legalább ötezren várták.

Ilyet még soha nem éltünk meg. Ott voltam Zágrábban is ünnepelni, fél millióan voltunk. Óriási élmény volt. Most minden horvát ünnepel, van, aki a szívével, van, aki a lelkével és sokan vannak, akik mindkettővel - mondta egy szurkoló, Dejan Sesztan.

Vida dédapja Magyarországon egy baranyai faluban született, de már nagyszülei és szülei sem beszélnek magyarul. A középhátvéd egy helyi gasztroklub tagja, imádja a magyaros ételeket, nem véletlen hogy az a pár magyar szó, amit tud, ezzel kapcsolatos.

Domagoj Vida szeret mulatni, a zágrábi fieszta után kissé berekedve beszélt a Hír TV-nek arról, hogyan kezdődött a pályafutása.

Édesapám labdarúgó volt, a bátyám minden meccsére elvitt, akkor szerettem meg ezt a játékot. Volt, hogy otthon az udvarunkban mi hárman egy érintőztünk. Akkor kezdődött ez az egész, most pedig világbajnoki ezüstérmes vagyok - mondta a labdarugó.

Vida január óta a török Besiktas játékosa, de a sikeres vb szereplés után komolyan érdeklődnek van utána több angol és német klub.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!