2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Ezrek tüntettek az elnök ellen

2016. május 23., hétfő 11:11

Ismét az ideiglenes brazil elnök ellen tüntettek több ezren. A demonstrálók azzal vádolják Michel Temert, hogy megszorításokat akar bevezetni, és megnyirbálná a szociális rendszert. A brazil kormánynak az elmúlt évtizedek legmélyebb gazdasági válságából kell kihúznia az országot.

Ezrek vonultak fel Sao Paulóban Michel Temer ideiglenes elnök otthona közelében. A tiltakozók szerint a kormány megszorításokat tervez. Azt követelték, hogy a kormány ne szüntesse meg olyan alapvető szociális programok finanszírozását, amelyek brazilok millióit érintik.

„Van egy elnök, akit senki sem választott meg, és aki egy olyan programot akar megvalósítani, amire senki sem szavazott. Ez pedig a szociális jogok megtámadásának programja, a szociális programok megnyirbálásáé, olyan programoké, amit a brazilok kiharcoltak, senki sem beszélt erről, senki sem hagyta jóvá ezt a szavazófülkében. Ezért is jöttek az emberek az utcára, hogy tiltakozzanak ez ellen” – mondta Guilherme Boulos, a Hajléktalan Munkások Mozgalmának elnöke.

A demonstrálók a kormány távozását is sürgették. „Ezt a kormányt meg kell dönteni és meg kell akadályozni ezt a brazil emberek számára gyalázatos programot! Be akarják szüntetni a közoktatást, közegészségügyet, és mindezek felett még el akarják venni azokat a szociális jogokat is, amelyeket az alkotmány garantál” – fogalmazott Edson Carneiro, a Munkás Szakszervezeti Szövetség főtitkára.

A tüntetés egy Sao Pauló-i parkban kezdődött, és onnan vonultak át a résztvevők Tener házához. A biztonsági erők lezárták az összes utat az elnök háza felé, így a demonstrálók nem jutottak el Michel Temer otthonáig.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!