2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:30

Külföld

Európa F-16 harcirepülőgép kiképző központot nyit ukrán pilóták számára + videó

Felavatták Romániában hétfőn a holland, dán, amerikai és román együttműködéssel megalapított Európai F–16-os kiképzőközpontot az ukrán hadsereg pilótáit fogják felkészíteni a harci gépek használatára. Közben egy jelentésből kiderült, Volodimir Zelenszkij tudta és engedélye nélkül szervezhette meg egy ukrán ezredes az Északi Áramlat tavaly szeptemberi szabotázsát.

  • Európa F-16 harcirepülőgép kiképző központot nyit ukrán pilóták számára + videó

Hivatalosan is megnyitották Romániában az ukrán pilótáknak az F-16-os harcirepülőgépek kezelését tanító európai kiképző központot – miután Dánia, Norvégia, Belgium és Hollandia ígéretet tett arra, hogy amerikai gyártású vadászgépeket szállít Kijevnek. A központ az F-16-os pilóták képzésének nemzetközi központja lesz , és elősegíti a szövetségesek közötti fokozott együttműködő képességet – közölte a román védelmi minisztérium.

A holland védelmi miniszter szerint az F16-os vadászgépek erősebbé teszik majd Ukrajnát.

Úgy gondolom, hogy az F-16 egy nagyon fontos eszköz az ukrán légierő számára. Jelentősen meg fogja erősíteni a légierejüket, és meg fogja erősíteni Ukrajna légvédelmét is. Önmagában ugyan nem változtathat a helyzeten, de a fegyveres erők és a légierő fejlesztése erősebbé teszi Ukrajnát, és megnehezíti Oroszország dolgát – mondta Kajsa Ollongren, holland védelmi miniszter

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a kiképzőközpont "jelentős gyakorlati hozzájárulás egy légi közlekedési koalícióhoz".

Közben kiderült – Volodimir Zelenszkij tudta nélkül szervezhette meg Roman Cservinyszkij ukrán ezredes az Északi Áramlat tavaly szeptemberi szabotázsát – ez áll a Washington Post jelentésében. Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője szerint a cikk is újabb bizonyíték Ukrajna részvételére az akcióban. Dmitrij Peszkov egyúttal aggasztónak nevezte, hogy a cikk szerint Volodimir Zelenszkij nem tudott a tervezett támadásról, miközben minden nyom Ukrajnához vezet.

Ennek a szabotázsnak, ennek a terrorcselekménynek az ukrán nyomai egyre gyakrabban jelennek meg különböző jelentésekben, nyomozásokban, médiajelentésekben. Ezeket a jelentéseket kivizsgáljuk. A vizsgálatot végzőknek pedig ezeket a megállapításokat figyelembe kell venniük, és nem szabad szőnyeg alá söpörniük a témát, hanem törekedni kell az eredményes nyomozásra – mondta a szóvivő.

A Washington Post arra a következtetésre jutott: amennyiben Volodimir Zelenszkij előtt is titokban tartották a hadműveletet, akkor az arra utalhat, hogy más titkos ukrán katonai akció is történt az elnök jóváhagyása nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!