2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Értetlenkedik az unió, May bejelentésére várnak

2017. szeptember 22., péntek 07:13, frissítve: péntek 10:45

Az Európai Unió nem érti, hogy a brexittárgyalásokon Nagy-Britannia miért bizonytalankodik. Otthagyta a francia Nemzeti Frontot a párt alelnöke. Elhunyt a világ leggazdagabb asszonya.

Az Európai Unió arra kéri Nagy-Britanniát, hogy tisztázza álláspontját, és végre gyorsítsa fel a brexit folyamatát, ha időben szabadkereskedelmi egyezményt akar kötni a 27-ekkel. A Guardian idézi Michel Barnier-t, az unió főtárgyalóját, aki szerint érthetetlen, hogy a főbb tárgyalási témákban (a pénzügyi különválásban, az uniós állampolgárok jogainak és az ír határok kérdésében) miért van mindig bizonytalanság a britek részéről. Az EU nagy érdeklődéssel várja Theresa May mai beszédét, amelyből kiderül majd, a britek a kiválás után milyen kapcsolatot képzelnek el az uniós egységes piaccal.

Florian Philippot bejelentette, hogy kilép a Nemzeti Frontból – tudatja a nemzeti radikális párt alelnökének váratlan döntését a Libération. A politikus azt követően hozta meg döntését, hogy Marine Le Pen szerda este úgy döntött, elvonja a stratégiai és kommunikációs feladatokat tőle. A pártelnök szerint Philippot alelnöki posztja és az általa nemrég alapított Hazafiak nevű egyesület vezetése között összeférhetetlenség áll fenn. A kilépett volt radikális képviselő közölte: nem hagyja abba a politizálást, a patrióta vonalat akarja erősíteni Franciaországban.

Csütörtökön elhunyt a világ leggazdagabb asszonya, Liliane Bettencourt 94 éves volt. A BBC híradása szerint az üzletasszony otthonában békésen elszenderedett. A francia milliárdos a L'Oréal kozmetikai vállalat örököse volt, apja 1909-ben alapította a céget. Személyes vagyonát 40 milliárd dollár értékűre becsülik. Liliane Bettencourt Alzheimer-kórja miatt 2012-ben visszalépett a cég igazgatótanácsából, csak részesedését tartotta meg. A vállalat vezetése a haláleset kapcsán közleményében tudatta: üzleti sikereikhez Bettencourt odafigyelése és menedzselése nagyban hozzájárult.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!