2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Erdogan kérdőre vonná Trumpot

2017. április 30., vasárnap 18:38

Kérdőre vonná a török elnök az amerikait, miután az Egyesült Államok haditengerészete megjelent a török–szír határon. Az amerikai hadsereg szerint erre azért volt szükség, mert a török csapatok a kurd milíciákat is lövik, akik az Egyesült Államok szövetségesei.

Az Egyesült Államok azért telepített katonákat és harci járműveket a török–szír határra, hogy megakadályozza a török hadsereg és a kurd milíciák közti tűzharcokat. A milíciák vezetői és az amerikai hadsereg tisztjei a múlt héten állapodtak meg a segítségnyújtásról a határvidéken.

Az amerikai szerepvállalás ellen felszólalt a török elnök. „Sajnos ezeken a konvojokon két ország zászlói láthatók. Nem is mondanám, hogy ország, de nagyon elkeserít bennünket, hogy egy olyan terrorista szervezet hordáit, mint amilyen a Kurd Népvédelmi Egységek látjuk az amerikai zászlók mellett a konvojban. Megmutatjuk ezeket a képeket Trump elnök úrnak” – fogalmazott Recep Tayyip Erdogan.

A török elnök ugyanis május 16-án találkozik az amerikai elnökkel. A nézeteltérés fő oka, hogy török kormányzat terrorszervezetként kezeli a Kurd Népvédelmi egységet is, a NATO és az amerikai kormány nem.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!