2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Erdogan főellenségének illegális kitoloncolásáról egyeztetett Trump volt tanácsadója

2017. március 27., hétfő 07:40, frissítve: hétfő 10:09

Pragmatikus reformra van szüksége az Európai Uniónak a fennmaradáshoz. Lengyelország szemében az EU nem egyenlő Donald Tuskkal. Donald Trump volt tanácsadója tárgyalt a török elnök politikai ellenfelének illegális kitoloncolásáról.

Az Európai Unió nem eléggé gyakorlatias, és épp ez okozza a hanyatlását is – olvasható a The Telegraph-ban. A cikk szerint a brexit után a 27 tagállam magára marad egy olyan közösségben, amely jelenleg a nacionalizmus megerősödésével és a többirányú megosztottsággal küzd. Az írás példaként hozza fel Lengyelországot és Magyarországot, mint amely országok lázadnak az ellen, hogy Brüsszel megmondja, hogyan irányítsák a demokráciájukat. Görögország a nyugati országokkal egyenlő jogokat kér, Franciaország konokul reformellenes, de Olaszország is segítségre szorul. Ahhoz pedig, hogy helyreálljon az unió tekintélye, fel kell adni néhány nagyívű elgondolását, több jogot kell visszaadni a nemzetállamoknak, elfogadni a nemzetek közti különbségeket, valamint inkább az együttműködésre összpontosítani a közös érdekek mentén.

Nem csak Donald Tuskból áll az Európai Unió – mondta a lengyel miniszterelnök egy, a lengyel rádióban is megjelent interjújában. Beata Szydlo szerint Lengyelország azért nem támogatta, hogy Tuskot újraválasszák az Európai Tanács elnökének, mert ellenzi azt a szinte kötelezővé vált szokást, hogy a jelöltet saját országának is támogatnia kell. A volt lengyel miniszterelnök szerint Tuskot csak Lengyelország nem támogatta az újraválasztásban.

A török elnök Amerikában élő politikai ellenfelének törvénytelen kitoloncolásáról tárgyalt Donald Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója – írja egy volt CIA-igazgatóra hivatkozva a BBC. A brit lap értesülései szerint a megbeszélésen arról beszéltek, hogy a legális kiadatási eljáráson kívül milyen eszközökkel lehetne eltávolítani az Egyesült Államokból Fethullah Gülent. A tárgyaláson török oldalról a külügyminiszter, valamint az államfő veje vett részt. Recep Tayyip Erdogan azzal vádolja a hitszónokot, hogy ő szervezte meg a tavaly júliusi, sikertelen katonai puccsot. Trump volt tanácsadója cáfolta az értesüléseket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!