2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Külföld

ENSZ-közgyűlés: az ukrán elnök készül az orosz külügyminiszter felszólalására

Légiriadó volt Ukrajna-szerte. Az oroszok számos nagyvárost drónokkal és rakétákkal támadtak. Mindeközben az ukrán elnök New Yorkba érkezett az ENSZ közgyűlésére, ahol meghallgatja az orosz külügyminiszter felszólalását a Biztonsági Tanácsban. Volodimir Zelenszkij azt nyilatkozta: még nem tudja, mit csinál majd Szergej Lavrov beszéde alatt.

  • ENSZ-közgyűlés: az ukrán elnök készül az orosz külügyminiszter felszólalására

Ukrajna nyugati részén helyi idő szerint éjszaka 2 órától légiriadó van érvényben. Makszim Koszickij kormányzó felszólította a lakosságot, hogy mindenki húzódjon óvóhelyekre, mert további légitámadásokra lehet számítani.

Az oroszok Harkivot, Kramatorszkot, Szlovjanszkot, Herszont, Krivij Rihet és Odesszát is támadták.

A drónokkal és rakétákkal végrehajtott összehangolt támadással nemcsak Ukrajnának, de a NATO-nak is üzentek, amelynek védelmi miniszterei a németországi Ramsteinben egyeztetnek az újabb katonai segítségnyújtásról.

Az ukrán katonák sikereket is elértek Bahmuttól délre, Avdijiva után Kliscsijivkát is visszafoglalták az oroszoktól. A valaha félezres kistelepülés mára lényegében szellemfaluvá változott, egy ház sem maradt épen.

Miközben Ukrajnát robbanások rázták meg, Volodimir Zelenszkij elnök New Yorkba érkezett, hogy az ENSZ-ben nemzetközi segítséget kérjen hazája számára. Az egyik riporter arról kérdezte, hogy a Biztonsági Tanácsban ülve marad-e, amikor az orosz külügyminiszter szót kap majd.

"Nem vagyok benne biztos, hogy ezt a formátumot választjuk. Nem tudom, hogyan alakul majd. Számunkra az a nagyon fontos, hogy hallassuk a szavunkat, hogy üzenetünketa  partnereink meghallják. És ha az Egyesült Nemzetek Szervezetében helye van az orosz terroristáknak, akkor ez a kérdés nem nekem, hanem hitem szerint az ENSZ összes tagjának szól" - válaszolta Volodimir Zelenszkij.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!